|

Süleyman Soylu, Fahrettin Koca ve Zehra Zümrüt Selçuk havai fişek fabrikasındaki patlamanın yaşandığı bölgede

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Bölgeye çevre illerden çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kentin birçok ilçesinde hissedilen patlama nedeniyle vatandaşlar deprem olduğunu sanıp korku içinde sokaklara döküldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Hendek'e giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, facia bölgesinde yetkililerden bilgi aldı.

12:15 - 3/07/2020 Cuma
Güncelleme: 16:02 - 3/07/2020 Cuma
AA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca facia bölgesinde incelemelerde bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca facia bölgesinde incelemelerde bulundu.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan 54 yıllık havai fişek fabrikasında, şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzüne doğru çıkan havai fişekler ardı ardına patladı. 300 dönüm arazi üzerine kurulan ve merkeze 3-4 kilometre uzakta olan fabrikadaki patlama sesi, kentin her bölgesinden duyulurken şiddeti sebebiyle de deprem hissi verdi.


Patlama sonrası yangın

Patlama sonrası yangın çıkarken, olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var" ifadelerini kullandı.


  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Hendek'e giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, facia bölgesinde yetkililerden bilgi aldı.

#sakarya
#havai fişek patlaması
#patlama
#felaket
4 yıl önce
default-profile-img