|

Sultan'dan kuleye: İniş izni istiyorum

Yasin Yılmaz
00:00 - 8/04/2012 Pazar
Güncelleme: 02:48 - 8/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Sultan'dan kuleye:  İniş izni istiyorum
Sultan'dan kuleye: İniş izni istiyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi Brunei Sultanı Hasan el-Bulkiye Muizziddin Va'dulah, resmi temaslarda bulunmak üzere ilk kez Türkiye'ye geldi. İçi altın kaplamalarla döşenmiş Boeing 747-400 tipi uçağıyla İstanbul'a inen Brunei Sultanı, ziyaret ettiği ülkelerde uçağın iniş ve kalkışını kendisi yaptığı için Dışişleri Bakanlığı Atatürk Havalimanı uçuş kontrol kulesini nasıl hitap edileceği konusunda bilgilendirdi.

UÇAĞI KENDİSİ İNDİRDİ

Hava trafik kontrolörünün İngilizce 'Majesteleri ülkemize hoş geldiniz' sözlerine 'teşekkür ederek' yanıt veren Sultan Va'dulah'ın kendisinin kullandığı uçağı Atatürk Havalimanı'na indirdi. Sultan Va'dulah, kendisine eşlik eden AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile birlikte Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geçti. Erdoğan, konuğunu ofisin bahçesinde karşıladı. Görüşme 1 saat 10 dakika sürdü.

22 MİLYAR DOLARLIK SERVET

Brunei Sultanı 22 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zengin isimlerinden biri. Asya'da Borneo Adası üzerinde küçük bir ülke olan Brunei'nin 66 yaşındaki sultanı dünyanın en büyük sarayı olan 1788 odalı Istana Nurul Iman'da yaşıyor. Sultan'ın 6 küçük uçağı ve 2 helikopteri var. Sultanın ayrıca Guinness Rekorlar Kitabı'na giren biri altından 7 bin araçlık otomobil koleksiyonu da bulunuyor.





12 yıl önce