|

Surdo: Türkiye 6-7 yıl içinde AB üyesi olur

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Vittorio Claudio Surdo, Türkiye'de tabuların yıkıldığını belirterek, "Türkiye'de tarihi değişim yaşanıyor" dedi. Surdo, Türkiye'nin 6-7 yıl içinde AB'ye gireceğini söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 21/01/2004 Çarşamba
Güncelleme: 11:05 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Vittorio Claudio Surdo, "tarihi değişim" yaşadığını belirttiği Türkiye'nin 6-7 yıl içinde AB'ye gireceğine inandığını söyledi. Türkiye'deki görev süresi bu haftasonu dolacak olan Büyükelçisi Surdo, son demecini Yeni Şafak'a verdi. Surdo, "Son bir yılda Türkiye'de meydana gelen değişimlerle, son 10-20 yılda meydana gelen değişimler arasında mukayese bile yapamazsınız. Son 1-2 yıldır tabular yıkılıyor" dedi.

Surdo, 2005 yılında müzakerelerin başlaması halinde tam üye olmak için Maastricht Kriterleri'ni de yerine getirmesi gerektiğini belirterek, "6-7 yıl içerisinde, en geç 2010'lu yılların başında mutlak suretle Türkiye'nin AB üyesi olacağını düşünüyorum" dedi.

Türkiye ve AB ayrılamaz

Surdo, şöyle devam etti: "Türkiye ve AB birbirinden ayrılamaz. Bu yılın sonunda AB'nin alacağı kararlardan da son derece ümitliyim. Ve bu beklenti, Türk hükümetinin Kıbrıs sorununu pozitif bir şekilde çözülmesi yönündeki pratik girişimleri bunu pekiştirmiştir. AB, yıl sonunda alınacak kararların sadece Türkiye açısından değil, AB'nin kendisi için de çok önemli olduğunu kavramıştır. Herkes tarihi sorumlululuğunun bilincine vardı."

  • DUYGU GÜVENÇ


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce