|

'Suriye istihbaratı konuşmamam için beni tutukladı'

Reyhanlı saldırısının planlayıcısı olan ve MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirilen terörist Yusuf Nazik, “Konuşmamam için Suriye İstihbaratı tarafından tutuklandım” dedi. Nazik, daha önce Ankara Kocatepe ve Konya’da keşif yaptığını anlattı.

Yeni Şafak
07:57 - 25/09/2018 Salı
Güncelleme: 08:27 - 25/09/2018 Salı
Diğer
MİT'in paketlediği terörist Yusuf Nazik
MİT'in paketlediği terörist Yusuf Nazik

Tutuklanan Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik mahkemeki ifadesinde de önemli bilgiler verdi.

Hatay Reyhanlı saldırısı için saldırıya ilişkin davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Nasır Eskiocak ile ortak hareket ettiğini söyledi.

"TÜRKİYE'DE OLACAĞINI BİLMİYORDUM"

  • Bombalı saldırı olacağını bildiğini ancak bunun Türkiye sınırında olacağını bilmediğini savunan Nazik, “Reyhanlı’da araçları bırakacaktık, orada biri yanında iki kişiyle gelip bunları alıp ÖSO’nun kontrolündeki yerde bu patlatmayı yapacaktı. Bu planlamanın içinde yer aldım ama Türkiye’de olacağını bilmiyordum” dedi.

"SURİYE İSTİHBARATINDAN BİR YÜZBAŞI KONUŞMAMAM İÇİN BENİ TUTUKLADI"

Nazik, daha önce Ankara Kocatepe ve Konya’da keşif yaptığını anlattı. Habertürk'te yer alan habere göre; Saldırı talimatını Suriye istihbaratından Hacı kod adlı bir yüzbaşıdan aldığını bir kez daha tekrarlayan Nazik, olayın ardın bir pişmanlık videosu çekip sosyal medya hesabından paylaştığını aktardı.

Nazik mahkeme huzurunda emniyet ve savcılık ifadesini de doğruladı, “bana ait” dedi. Nazik ve diğer 26 sanığın yargılamasına 26 Kasım’da başlanacak.

#Yusuf Nazik
#terörist
#Suriye
#MİT
6 yıl önce