|

Suriye'de kaçtığı mermilere Şanlıurfa''da yakalandı

Suriye'deki savaştan kaçan genç kız, Akçakale''de sınıra yakın bölgede pamuk toplarken, serseri kurşunun hedefi oldu. Suriye''de devam eden iç savaştan kaçan 22 yaşındaki Emine Dene, akrabaları ile Suriye sınırına yakın bir bölgede pamuk topladığı sırada, sınır ötesinden gelen serseri bir kurşunun hedefi oldu. Merminin sırtına isabet ettiği Dene, hastanede tedavi görüyor.

Cihan
00:00 - 1/11/2012 Perşembe
Güncelleme: 15:14 - 1/11/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Suriye'de kaçtığı mermilere Şanlıurfa''da yakaland
Suriye'de kaçtığı mermilere Şanlıurfa''da yakaland

Suriye''de devam eden iç savaş nedeniyle Türkiye'de çadır kentlerdeki mülteci sayısı 100 bini aşarken, birçok Suriyeli, sınıra yakın illerde akrabalarına sığınıyor. Akraba aileye sığınan mültecilerden biri de 22 yaşındaki Emine Dene isimli genç kız. Dene, kendisine kucak açan akrabalarına destek olmak için tarlada pamuk toplarken, Suriye tarafından geldiği sanılan serseri bir kurşunun hedefi oldu.

Pamuk tarlasında olduğu yere yıkılan genç kız, Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa OSM Hastanesi'ne sevk edildi. 3 gündür hastanede hayat mücadelesi veren genç kız, bugün servise çıkarıldı. Serviste müşahede altında bulunan Emine Dene'nin tedavisi sürüyor. Akrabaları da Dene''yi hastanede yalnız bırakmıyor.

Suriyeli genç kızın akrabası Ali Elçi, ''Emine benim akrabam. Suriye''den geldiler. Pamuk topluyorlardı. Mermi nereden geldi bilmiyorum. Sınıra yakın bir bölgedeydik. Bir kastın olduğunu düşünmüyorum.'' derken, İsmail Elçi ise Emine Dene''nin amca kızı olduğunu ifade ederek, sınıra yakın bir bölgede pamuk topladıkları sırada kurşunun isabet ettiğini ve kuzeninin tedavisinin devam ettiğini belirtti. Dene''nin amcası Halef Elçi ise şunları söyledi: ''Türkiye''den çok memnunuz. Allah'a çok şükür müdahale ettiler, ameliyat ettiler. Türkiye'den çok memnunuz.''


12 yıl önce