|

Suriye'de PKK'lı teröristlerden TSK üssüne alçak saldırı: Sekiz yaralı

Türkiye'nin PKK'ya yönelik hava harekatları sürerken örgüt Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üssüne alçak saldırı düzenledi. PKK/YPG terör örgütünün düzenlediği roketatarlı saldırıda beşi Türk güvenlik görevlisi, üçü Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu yaralandı. Yaralı Türk güvenlik görevlilerinden birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Saldırının ardından sınır hattı ve Suriye içerisinde bulunan üs bölgesinde konuşlu birlikler, PKK/YPG'li teröristlerin bulunduğu bölgeyi obüs ve roketatarlar ile ateş altına aldı.

23:07 - 5/10/2023 Perşembe
Güncelleme: 00:05 - 6/10/2023 Cuma
Suriye'de TSK üssüne saldırı
Suriye'de TSK üssüne saldırı

Suriye'de, PKK/YPG terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üssüne yönelik düzenlediği roketatarlı saldırıda beşi Türk güvenlik görevlisi, üçü Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu yaralandı. Yaralı Türk güvenlik görevlilerinden birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.


Suriye'nin PKK/YPG terör örgütü kontrolündeki Tel Rıfat kırsalındaki teröristler tarafından, akşam saatlerinde Dabık bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetlerinin üs bölgesine çok namlulu roketatar saldırısı düzenlendi. Saldırıda üs bölgesinde bulunan beş Türk güvenlik görevlisi ile üç Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu yaralandı. Yaralı güvenlik güçleri saldırının ardından bölgeden tahliye edilerek, ambulanslarla Gaziantep ve Kilis'te bulunan hastanelere kaldırıldı.



Saldırının ardından sınır hattı ve Suriye içerisinde bulunan üs bölgesinde konuşlu birlikler, PKK/YPG'li teröristlerin bulunduğu bölgeyi obüs ve roketatarlar ile ateş altına aldı.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı

Terör örgütü PKK'nın Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik 1 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği saldırının ardından Türkiye, Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenledi.

Saldırının ardından dört günde düzenlenen üç hava harekatı sonucu çok sayıda PKK hedefi imha edilmiş, aralarında sorumlu düzeydekilerin de bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmişti.

Alçak saldırının ardından Suriye'nin kuzeyine hava harekatı

Terörü kökünde kurutmak için hainlere karşı yürüttüğü mücadelesine hız veren Türkiye, Suriye'deki TSK üssüne saldırının ardından yeni bir hava harekatı gerçekleştirdi.

Daha önce Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatlarının adresi bu kez Suriye'nin kuzeyi oldu.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) açıklamasına göre hava harekatı sonucu 30 terör hedefi vuruldu.







#Suriye
#TSK Üssü
#Saldırı
8 ay önce