|

Suriyeli çocuklara eğitim kalkanı

TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, Suriye’de çocuk ve gençlerin terör örgütlerine katılmalarını önlemek için Türkiye’nin eğitim kalkanı oluşturduğunu söyledi. Polat, “Çocukların ve gençlerin terör örgütlerine gitmemeleri için Türkiye, Suriye’de eğitim kalkanı oluşturuyor. Biz o çocuklar için boş alan bırakmamaya çalışıyoruz” dedi.

Yasemin Asan
04:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:45 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye’deki Suriye li çocuklar için de birçok geçici eğitim merkezi açıldı.
Türkiye’deki Suriye li çocuklar için de birçok geçici eğitim merkezi açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, Suriye'de çocuk ve gençlerin terör örgütlerine katılmalarını önlemek için Türkiye’nin eğitim kalkanı oluşturduğunu söyledi. Polat, İdlib başta olmak üzere Suriye'de eğitim ve diğer alanlarda yapılan faaliyetler hakkında Yeni Şafak’a özel açıklamalar yaptı.

GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYORUZ

111 ülkeden 25 bin öğrenciye eğitim imkanı sunarak milletler arasında ‘gönül köprüleri’ kurduklarını söyleyen Polat, Türkiye’nin savaş kaleleri değil, muhabbet kaleleri inşa ettiğini dile getirdi. Polat, “Kardeşlik köprüleri oluşturuyoruz. Bütün faaliyetleri gerçekleştirirken Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, üniversiteler, ilahiyat fakülteleri, Göç İdaresi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve yurt dışında bulunan kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapıyoruz" dedi.

100 ÖĞRETMENE İSTİHDAM

Polat, şunları söyledi: “İdlip’te 2. Abdülhamit İlköğretim Okulu, Cine İmam Hatip Okulu, Beraimul İman Anaokulu, Recep Tayyip Erdoğan Yetimler Okulu ve Azez’deki Beraim Rehabilitasyon Merkezi’nde 2 bin çocuk eğitim görüyor. Bu öğrencilerin tüm kırtasiye ihtiyaçları da TDV tarafından karşılanıyor. 100 öğretmen de bu okullarda istihdam ediliyor.”

UZAKTAN EĞİTİM SALONU

“İdlib Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde 2 bilgisayar laboratuvarı ve tıp fakültesinde 2 uzaktan eğitim salonu kurduk, haftada bin öğrenci yararlanmaya başladı. İdlib’te bulunan Hz. Ayşe Yetim Kampı’nda 160 kadın ve 400 çocuk, Selahattin Eyyubi Kampı’nda 100 ailenin bütün ihtiyaçları yine Vakfımız tarafından karşılanıyor.”

BU ÖMÜR BOYU KALACAK

Polat, “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgesinde yapılan bütün çalışmalar o bölgeyi ihya etmek içindir. Bunu oradaki çocuklar eğitimsiz kalmaması için yapıyoruz. Çocukların ve gençlerin terör örgütlerine gitmemeleri için Türkiye, Suriye’de eğitim kalkanı oluşturuyor. Biz o çocuklar için boş alan bırakmamaya çalışıyoruz. Oradaki çocukların kültürleri ile ters düşmeyecek müfredat uyguluyoruz. Biz şimdi çocukların hafızasına bir resim çizdik bu ömür boyu kalacak” diye konuştu.


Azez’e yeni ilkokul

Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesinde yaklaşık 500 öğrencinin ders göreceği ilkokul Türkiye’nin desteğiyle yeni eğitim öğretim dönemine kapılarını açtı. Azez ilçesinde pazar günü başlayan yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında onarımı tamamlanan Osman Bin Affan İlkokulu törenle açıldı. Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarında zarar görerek kullanılamaz hale gelen okul, Kilis Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onarıldı. aklaşık 500 öğrenciye kapılarını açan okul yeni eğitim öğretim yılında Suriyeli çocukların daha rahat eğitim almalarını sağlayacak.

  • 200 milyonluk yardım ulaştı
  • TDV olarak 2011 yılından bu yana iç savaştan etkilenenlere yardım elini uzattıklarını belirten Polat, “Yardımların toplamı 200 milyon TL’ye ulaştı. Ayni olarak gönderilen yardım TIR’larının sayısı bin 850 oldu” diye konuştu. Polat, “Günlük 70 bin ekmek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İdlib, Urem, Ad Dana ve Eriha bölgelerinde 4 giyim mağazası açılarak ailelerin ihtiyaçlarına göre giyinmeleri sağlanıyor” dedi.
#TDV
#Sava Polat
#Suriye
#Eğitim
6 yıl önce