|

Suriyeli Hüsnü

Suriye''de konservatuvar eğitimi gören klarnetçi İbrahim Ciger, İstanbul''da konfeksiyon işçisi oldu. Ciger, Hüsnü Şenlendirici''yle tanışarak klarnet eğitimi sözü aldı.

HAMDİ KOÇOĞLU / İSTANBUL
00:00 - 14/11/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:05 - 13/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Suriyeli Hüsnü
Suriyeli Hüsnü

Suriyeli konservatuar öğrencisi ve klarnet sanatçısı İbrahim Ciger, Suriye''deki iç savaştan dolayı Türkiye''ye gelen mültecilerden biri. Ciger şu anda İstanbul''da bir tekstil atölyesinde çalışıyor. Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici''ye olan hayranlığından dolayı çevresindekilere kendini ''Hüsnü'' diye tanıtıyor. Ciger, ''Hüsnü Bey, klarnette gelişmem için destek sözü verdi'' diyor.

BEDAVA ÇALIŞTIRDILAR

İstanbul''a geldiği günden itibaren tekstil atölyelerinde çalışan Ciger ağabeyi ile birlikte bir tekstil atölyesinde iş bulduklarını, ancak 2 aya yakın çalıştıktan sonra maaşlarını alamadan kapı önüne konulduklarını anlattı.

MÜZİK TUTKUM BİTMEDİ

Söz konusu işyeriyle 650 TL için anlaştıklarını ancak defalarca kapısına giderek küçük bir harçlık alabildiğini anlatan klarnetçi Ciger, ''Büyük uğraşlar sonunda maaşımızın bir kısmını geri alabildik ama büyük çoğunluğu kaldı. Şimdi çok iyi insanların yanında işe başladım. Tekstil uzmanlık alanım olmasa da işi öğreniyorum. Müzik tutkum hiç bitmeyecek'' dedi.


10 yıl önce