|

'Suriye'nin toprak bütünlüğüne kasteden PYD-YPG'dir'

Başkan Erdoğan ile Rusya lideri Putin arasında yapılan görüşmede İdlib için mutabakat sağlandı. Erdoğan, asıl tehlikenin Fırat'ın doğusunda olduğunu açıklayarak "Suriye'nin toprak bütünlüğüne kasteden ve Türkiye'nin milli güvenliğini de tehdit eden asıl yapı, PYD-YPG'dir." dedi.

Yeni Şafak
22:16 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 22:37 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Başkan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile basın toplantısı öncesi konuşuyor.
​Başkan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile basın toplantısı öncesi konuşuyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'deki son gelişmelere ele almak için gittiği Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Başkan Erdoğan, Rusya Devlet BaşkanıPutin, Devlet Başkanlığı Rezidansı'ndaki baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Görüşmede, İdlib'de silahsız bölge oluşturulması ve teröristlerin bölgeden çıkarılması konusunda mutabakat sağlandı.

"Terör bataklıklarının kurutulması gerekiyor"

Görüşmede ayrıca, Suriye sahasındaki teröristlerin varlık gösterdiği alanların İdlib ile sınırlı olmadığına da özelikle dikkati çektiklerini aktaran Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

"Suriye'nin toprak bütünlüğüne kasteden ve Türkiye'nin milli güvenliğini de tehdit eden asıl yapı, PYD-YPG'dir. Bu örgütün Fırat'ın doğusunda gerçekleştirdiği katliamlar ve etnik temizlik faaliyetleri ortadadır. Suriye'nin geleceğine yönelik en büyük tehdit İdlib'den ziyade; Fırat'ın doğusundaki bu terör yuvalarından kaynaklanmaktadır. Öncelikle bu terör bataklıklarının kurutulması gerekiyor.

Biz hem Fırat Kalkanı hem de Zeytin Dalı harekatlarıyla bu yönde önemli adımlar attık. 4 bin kilometrekareden fazla bir alanı DEAŞ'lı ve PKK'lı teröristlerden temizledik. Bu bölgelere Suriyeli kardeşlerimizin güven içinde dönmelerini sağladık. Benzer adımların PYD-YPG terör örgütünün elinde bulunduğu diğer bölgeler için de atılması önem arz ediyor."

#Suriye
#Türkiye
#Recep Tayyip Erdoğan
#Rusya
6 yıl önce