|

Sürücülere hız pususu

İleri bakmaktan önümüzdeki kaza riskini göremiyoruz. Hız ne kadar artarsa, sürücünün bakışları o oranda daha uzağa odaklanıyor ve kaza ihtimali artıyor.

Yeni Şafak
01:00 - 23/12/2002 Pazartesi
Güncelleme: 12:55 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

----------------------- spot -------------------------

Hız artışının, sürücüde "sürat körlüğü"ne yol açtığı, sürücünün yol ve çevresindeki görsel verileri, olayları tam olarak algılayamadığı ve kazaların arttığı belirtildi. www.trabzonemniyet.gov.tr adlı siteden derlenen bilgilere göre, hız artışı, sürücünün sürüş sırasında çevredeki bilgileri toplama sürecinde, ayırt etme ve tanımlama için gerekli süreyi yok ediyor.

Sitede, birkaç kilometre/saatlik hız artışının yanlış algılama ve tahmine sebebiyet vermesi sonucu, kazaya neden olabilecek bir tehlike olarak pusuda beklediği, hız ne kadar artarsa, sürücünün bakışlarının o oranda daha uzağa odaklandığı, bunun sonucunda sürücünün tehlike doğurabilecek tehlikeyi sezemediği ifade edildi. Sitede, 30 kilometre/saat hızla seyrederken meydana gelen bir çarpışmada araç içindeki kişinin maruz kalacağı etkinin, bir apartmanın birinci katından düşmeye, eş olacağı vurgulandı.

Aşırı sürate bir kurban daha
Edirne'nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında İtalyan vatandaşı 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Keşan'dan Malkara yönüne giden Irak doğumlu İtalyan vatandaşı Amın Anvar'ın idaresindeki cip, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu devrildi. Kazada, sürücü Anvar ölürken, yaralanan eşi Nasrin Ali Karin, çocukları Darya ile Dastan Anvar Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce