|

Süryani Ortodoksların ruhani liderinden Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesini açan Erdoğan’a teşekkür: Sizi çok seviyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi Yeşilköy'deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin açılışını yaptı. Açılışta konuşma yapan Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ''Sayın Cumhurbaşkanımız, kilisemizin 2 bin yıla yakın tarihinde ilk kez bir devlet başkanı bize ait bir kilisenin temelini atmış ve ardından açılışını yapıyor. Sizi çok seviyoruz. Sağlığınız için dua ediyoruz" sözleriyle teşekkür etti.

Muhammet Emre Kömürcü
22:49 - 8/10/2023 Pazar
Güncelleme: 00:17 - 9/10/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin
Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilköy'deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin açılışını yaptı.


Açılışı yapılan kilisenin temelinin 2019'da kendisinin de katıldığı törenle atıldığına vurgu yapan Erdoğan, kilisenin Süryani cemaatine hayırlı uğurlu olmasını dilerken, inşasında emeği geçenleri tebrik etti.


'Sizi çok seviyoruz'



Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin açılış töreninde Cumhuriyet tarihinde ilk kez yaşanan anlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini sundu. Çetin, ''Sayın Cumhurbaşkanımız, kilisemizin 2 bin yıla yakın tarihinde ilk kez bir devlet başkanı bize ait bir kilisenin temelini atmış ve ardından açılışını yapıyor. Sizi çok seviyoruz. Sağlığınız için dua ediyoruz'' ifadelerini kullandı.


#Yusuf Çetin
#Süryani
#kilise
#Recep Tayyip Erdoğan
#teşekkür
7 ay önce