|

Suudi Arabistan'dan gelen uçakların fotoğrafları ortaya çıktı

Gazeteci Cemal Kaşıkçı ortadan kaybolduğu gün Suudi Arabistan’tan İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen iki uçağın fotoğrafları ortaya çıktı.

Yeni Şafak
18:56 - 8/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:50 - 8/10/2018 Pazartesi
IHA
Suudi Arabistan'dan gelen uçakların fotoğrafı ortaya çıktı
Suudi Arabistan'dan gelen uçakların fotoğrafı ortaya çıktı

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluk binasına girdikten sonra ortadan kaybolmasının ardından "Olay günü Suudi Arabistan'dan iki uçak geldi" iddialarının doğru olduğu ortaya çıktı.



2 Ekim Salı günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’dan H2-SK1 ve H2-SK2 kuyruk tescilli iki uçağın birer saat aralıklarla Atatürk Havalimanı'na iniş yaptığı öğrenildi.

Uçaklarla birlikte 15 kişilik ekibin de geldiği ileri sürülürken, uçakların fotoğrafları ortaya çıktı.

Öte yandan, uçakların İstanbul’dan ayrıldığı belirtilmişti.

"Kaşıkçı için özel tim geldi" iddiası

Emniyet yetkilileri, Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan Konsolosluğundan bir daha çıkmadığını açıklamıştı.

Olayın yaşandığı gün, bir kısmı Suudi yetkili olan 15 Suudi vatandaşının, 2 uçakla İstanbul'a gelip aynı saatlerde Başkonsoloslukta bulundukları ve daha sonra ayrılarak geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.

"Kaşıkçı öldürüldü"


Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı ise, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğünden emin olduklarını açıklamıştı.

Kaşıkçı’nın vahşice öldürüldüğü iddiasını da paylaşan Kışlakçı, aynı gün elçiliğe girip kısa süre sonra çıkan 15 kişiyle ilgili olarak, “Buraya gelen 15 kişi ilk saatlerden itibaren direk Cemal Bey'i bayıltıp, parçalara bölüp, herkes bir parçasını alıp köpekler gibi gidiyorlar. Umarım böyle bir şey olmamıştır. Olmuşsa sonuçları ağır olacak. Dünyada böyle bir şey vuku bulmamıştır” dedi. Emniyet yetkililerinin de Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü doğruladığını söyleyen Kışlakçı, “Bize başınız sağ olsun, cenaze hazırlıklarını yapın dendi. Emniyet kaynakları kendilerinde detaylı bilgi ve videolar, güvenlik kameraları var. Bütün güzergahlar tespit edildi. Bütün detayları polis paylaşacak" demişti.


#Suudi Arabistan
#Uçak
6 yıl önce