|

Tabur gözetleyen DEAŞ'lı terörist yakalandı

İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen operasyonda 20 yaşındaki Muhammed Yahya E, Yenibosna İnzibat Tabur Komutanlığı’nın çevresindeki ağaçta keşif yaparken yakalandı.

09:31 - 25/02/2021 Perşembe
Güncelleme: 16:23 - 25/02/2021 Perşembe
DHA
Muhammed Yahya E.
Muhammed Yahya E.

20 Şubat'ta saat 02.10 sıraların İstanbul'daki Yenibosna İnzibat Tabur Komutanlığı'nı ağaca çıkarak gözetleyen bir kişi ihbar üzerine yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Muhammed Yahya E. adlı kişinin keşif yaptığı belirlendi.

DEAŞ'lı olduğu tespit edilen teröristin üzerinden DEAŞ ile bağlantılı görseller ve dokümanlar çıktı.

Ele geçirilenler arasında 2019 yılının Ekim ayında ABD askerlerince Suriye’de düzenlenen operasyonla öldürülen DEAŞ lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’ye ait görseller de yer aldı.

Aile üyeleri arasındaki bazı kişilerin, geçmişte DEAŞ’a yönelik yürütülen polisiye soruşturmalardan kaydı olduğu öğrenilen teröristin, örgütle bağlantısını inkar ettiği öğrenildi.

“Köpekten kaçarken ağaca çıktım”

Zanlının polisteki savunması da ortaya çıktı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüdeki çanta ve valizde ise kıyafetlerinin olduğunu söyleyen zanlı ağaca çıkma nedenini de "Köpekten kaçıyordum” diye açıkladı.

Türk vatandaşı olduğu belirlenenMuhammed Yahya E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Teröristin ağaça çıkıp taburu gözetlemesi güvenlik kamerasına yansıdı. Teröristin bir süre tabur çevresinde dolaştıktan sonra ağaca çıktığı görülüyor.




#DEAŞ
#TERÖRİST
3 yıl önce
default-profile-img