|

Tacikistan’dan paralele şok!

Tacikistan Eğitim ve Bilim Bakanı Saidov’un “misyonu belli değil” açıklamasının ardından incelemeye alınan paralel yapıya ait okullar kapatılıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 7/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:04 - 6/01/2015 Salı
Diğer
Gündem
Gündem
Tacikistan’da lisansları incelemeye alınan Gülen hareketine ait Şelale Eğitim Kurumları'na bağlı okulların kapatılacağı öğrenildi. Yerel basının haberine göre, Ozodi radyosuna açıklama yapan Tacikistan Eğitim Bakanlığı yetkilisi Rahimjon Saidov, Gülen hareketinin okullarıyla yapılan anlaşmanın uzatılmayacağını kaydetti. Saidov, Şelale Eğitim Kurumları'yla anlaşma süresinin 2015 yılına kadar olduğunu ve tekrar uzatmaya gitmeyeceklerini vurguladı.

MİSYONU BELLİ DEĞİL 

Tacikistan Eğitim ve Bilim Bakanı Nuriddin Saidov daha önce yaptığı açıklamalarda, Türkiye’deki paralel yapının Tacikistan’daki örgütlenmesi olan okulların durumunu Hükümet Başkanı İmamali Rahman ile görüştüklerini ve incelemeye aldıklarını söylemişti. “Ülkedeki cemaat okullarının misyonu belli değil” ifadelerini kullanan Bakan Saidov, “Eğer bakanlığımız bu okulların insani amaçları olmadığına karar verirse okullara çalışma lisansı verilmeyecek. Okulların amaçlarını gözden geçirmesi gerekecek” diye konuşmuştu. Eğitim Bakanlığı Basın Sözcüsü Ehson Huşvahtov ise son yaptığı açıklamada, Gülen hareketine ait okulların lisansına ilişkin değerlendirmenin devam ettiğini söyledi.
#Tacikistan
#Gülen
#Rahimjon Saidov
9 yıl önce