|

Taksici terörü hız kesmiyor: Yol kesip sorguya çektiler

Tüm denetimlere rağmen başta İstanbul olmak üzere kuralları hiçe sayarak vatandaşları canından bezdiren taksici terörüne bir yenisi daha eklendi. Esenyurt'ta bir turizm şirketine ait VIP minibüsün önünü kesen taksiciler, aracın sürücüsü ve turisti sorgulamaya kalkıştı. Kısa sürede yakalanarak gözaltına alınan taksiciye idari para cezası kesilirken, aracının çalışma ruhsatı süresiz iptal edildi.

09:19 - 28/01/2020 Salı
Güncelleme: 09:13 - 29/01/2020 Çarşamba
DHA
Taksiciler, turistleri taşıyan aracın önünü kesti.
Taksiciler, turistleri taşıyan aracın önünü kesti.

Taksi şoförleri, tüm denetimlere rağmen kural tanımamaya devam ediyor.


Türkiye'nin imajını zedeliyorlar

Kısa mesafeye yolcu almamak, taksimetre kullanmamak, adres bilmeyen müşterilerin ulaşım güzergâhını uzatmak, fazla ücret talep etmek, seyir halindeyken telefon kullanmak, alkollü şoförlük yapmak ve turistleri dolandırmak gibi daha birçok olumsuz davranışa imza atarak Türkiye'nin imajını zedeleyen taksiciler, bir skandala daha imza attı.

Evraklarını istediler

İstanbul Esenyurt'ta iddiaya göre; bir turizm şirketine ait VIP minibüs, Başakşehir'den aldığı müşteriyi Sapanca'ya götürmek üzere yola çıktı. Ancak aracın yolu bir süre sonra taksiciler tarafından kesildi. Taksiciler şoförün evraklarını alıp kontrol ettiler. Bu sırada şoförün cep telefonuyla yaşananları görüntülediğini fark eden taksiciler, tepki göstererek şoförün görüntü çekmesini engelledi.

Aracın ruhsatı iptal edildi

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği, yaptığı çalışmanın ardından 34 TCA 95 plakalı taksinin şoförü E.G'yi yakaladı. Şüpheliye, trafik güvenliği ve düzeniyle ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak zorunluluk veya yükümlülüklere uymamaktan 132, belediyenin verdiği çalışma izninin/ruhsatının süresi bittiği halde yolcu taşımaktan bin 228 lira olmak üzere toplam bin 360 lira ceza kesildi. Zanlının sürücü belgesi 100 puanı doldurduğu için 2 ay süre ile geri alındı ve araç trafikten men edildi. Ayrıca aracın, Ticari Taksinin Çalışma Ruhsatı İstanbul Büyükşehir Belediyesince süresiz iptal edildi.

#taksici terörü
#turist
#başakşehir
4 yıl önce