|

Talay: Biz 'amip' miyiz?

YTP'nin bölündüğü iddiaları Cem ve Özkan tarafından yalanlanırken, YTP Genel Sekreteri Talay, "Biz amip miyiz, niye bölünelim?" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 28/09/2002 Cumartesi
Güncelleme: 12:44 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı İsmail Cem, partisinde kavga olmadığını savunurken, Genel Sekreter İstemihan Talay, "Biz amip miyiz, niye bölünelim?" dedi. İzmir'in Torbalı ilçesinde parti binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, parti içinde "ikilik çıktığı" ve "bazılarının bazılarına karşı ayaklandığı" şeklindeki iddiaları yalanlayan Cem, "Bazı arkadaşlarımız hakikaten bu konuda farklı düşünüyor. Bundan doğal birşey de olamaz. Ama partimiz içinde kavga yok" dedi.

Hüsamettin Özkan ise yaptığı yazılı açıklamada parti içinde ya da milletvekilleri arasında "Özkan ve Cem ekibi" şeklinde bir gruplaşmanın kesinlikle bulunmadığını belirtti. Özkan açıklamasında "Siyasi yaşantım boyunca liderlik düşüncem hiçbir zaman olmamıştır, bugün de yoktur" dedi.

"Bölünme" tartışmalarını değerlendiren Genel Sekreter İstemihan Talay ise "Biz amip miyiz, niye bölünelim?" demekle yetindi. İstanbul Milletvekili Erol Al da partilerinde "Bölünme değil, görüş ayrılıkları" bulunduğunu söyledi.

Alphan da adaylıktan çekildi

Bu arada, YTP Amasya Milletvekili Gönül Saray Alphan ise Amasya 1. sıra milletvekili adaylığından çekildiğini açıkladı. Çok sayıda YTP milletvekilinin seçimlerin ertelenmesinden yana olduğunu, ancak "İsmail Cem'in kurumsal destek vermediğini" belirten Alphan da parti içinde yaşanan bu görüş ayrılıklarının bölünmeyi getirmeyeceğini söyledi. Alphan, adaylıktan çekildiğine ilişkin dilekçeyi YSK'ya ileteceğini söyledi.

Daha önce de YTP Afyon Milletvekili Gaffar Yakın adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Ancak her iki adayın da YSK'ya dilekçe ile değil, bizzat başvuruda bulunması gerekiyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce