|

Taliban 4 Türk''ü de ''yakında'' bırakacak

Afganistan''da üç hafta önce kaçırdığı sekiz Türk''ten dördünü serbest bırakan Taliban, dört rehineyi de ''yakında'' serbest bırakacağını açıkladı. Kesin tarih vermeyen örgüt, diğer rehineler Afgan mütercim, bir Rus ve iki Kırgız pilotu serbest bırakıp bırakmayacağı konusundaysa sessizliğini korudu.

Aa
00:00 - 14/05/2013 Salı
Güncelleme: 00:52 - 14/05/2013 Salı
Yeni Şafak
Taliban 4 Türk''ü de ''yakında'' bırakacak
Taliban 4 Türk''ü de ''yakında'' bırakacak

Taliban, Afganistan'ın Logar eyaletinde 3 hafta önce kaçırdıkları 4 Türkü daha serbest bırakacağını açıkladı. Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, medya organlarına gönderdiği e-postada rehin aldıkları 8 Türk vatandaşından 4'ünü 'iyi niyet gösterisi' olarak serbest bıraktıklarını, hala ellerinde bulunan 4 Türkü de yakında bırakacaklarını belirtti.

4 TÜRK ÖNCEKİ GÜN BIRAKILMIŞTI

Mücahid, Türkler ile birlikte rehin alınan Afgan mütercim ile biri Rus diğeri Kırgız 2 pilotun serbest bırakılıp bırakılmayacağı konusunda ise bilgi vermedi.

Türk vatandaşları, bir Türk şirketinin Afganistan'da yürüttüğü proje kapsamında Khost'a giderken helikopterlerinin 21 Nisan'da ülkenin doğusundaki Logar vilayetindeki Mangel vadisine zorunlu iniş yapması üzerine Taliban tarafından rehin alınmıştı. Rehinlerin Türk olduklarının anlaşılması durumunda serbest bırakacağını açıklayan Taliban, kaçırılan Türklerden 4'ünü dün serbest bırakmıştı. Serbest bırakılan Türk vatandaşları, başkent Kabil'deki Türk Büyükelçiliği'ne götürülmüştü.


11 yıl önce