|

Tanka, uçağa değil okullara harcayalım

“Ne Yunanistan'ın, ne de Türkiye'nin yeni tanklara, yeni savaş uçaklarına değil yeni yollara, yeni okullara ve ticarette işbirliğine ihtiyacı vardır” diyen Egemen Bağış, Atina'dan vize adımı beklediklerini belirtti

00:00 - 26/10/2010 Salı
Güncelleme: 00:13 - 26/10/2010 Salı
Yeni Şafak
Tanka, uçağa değil okullara harcayalım
Tanka, uçağa değil okullara harcayalım

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Türkiye ve Yunanistan arasında çözülemeyecek bir sorun yoktur” dedi. Bağış, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Spyros Kouvelis Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda gerçekleştirilen Türk-Yunan Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısına katıldı. Bakan Bağış yaptığı konuşmada, Türkiye ve Yunanistan Başbakanlarının gerçekleştirmiş oldukları cesaretli adımların tüm dünyada imrenilerek izlendiğini söyledi.

SİYASİ SEFERBERLİK HALİ

Avrupa üyesi ülkeleri bakıldığında İngiltere ve Fransa'nın barış içerisinde yaşayabiliyorlarsa Türkiye ve Yunanistan'ın da aynı şekilde yaşayabileceğini belirten Bakan Bağış, bu vizyon çerçevesinde Başbakan Erdoğan'ın beraberinde 10 bakanla birlikte Yunanistan'a gittiğini ve bir gün içerisinde 22 anlaşmayı imzalandığını hatırlattı.

Bağış, “ Ne Yunanistan'ın, ne de Türkiye'nin yeni tanklara, yeni savaş uçaklarına değil yeni yollara, yeni okullara ve ticarette işbirliğine ihtiyacı vardır. 2009 yılı bir kayıp yılı olmasına rağmen 2010'un başlarıyla birlikte ihracatımızda ki daralma yüzde 7 oranına inerken, ithalatımızda yüzde 16 civarında artış kaydedilmiş ise 2011 yılı Türkiye ve Yunanistan arasındaki ekonomik ilişkiler bir rekor yılı olacaktır” dedi.

VİZELERDE ADIM ATILSIN

İşadamlarının kolay ve hızla erişilebilir pazarlara yöneldiğine işaret eden Bağış, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kendilerini en az Avrupalı hissettikleri an vize kuyruklarında beklemek zorunda kaldıkları andır. AB yetkililerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygulanan zeminsiz, hukuksuz, anlamsız vizeleri kaldırabilmesi için Yunanistan'ın öncü görevini üstlenmesini bekliyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.



14 yıl önce