|

Tapeleri silen TİB’ci cezaevinde

Devletin zirvesinin kullandığı kriptolu telefonları dinleyen ve izlerini kaybettirmek için bu kayıtları silen Halil Çiçek ve Hamza Demirezen tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:55 - 1/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Devletin zirvesine ait yasadışı telefon dinlemekayıtlarını depolayan, montajlayan ve sahte konuşmalar üreterek 17-25 Aralık ile Mart 2014 seçimleri öncesi servis eden şüphelilerden ikisi cezaevine gönderildi. Gölbaşı Başsavcılığı'nın hazırladığı fezlekeye adı örgüt üyesi olarak giren Halil Çiçek'in Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) depolanan ses kayıtlarını ve log kayıtlarını silen isimlerin arasında yer aldığı belirtilirken, Hamza Demirezen'in ise yetkili olduğu sunucularda kendisine ait kullanıcı hesabının “bash-history” dosyalarını bazı sunuculardan tamamen veya kısmen sildiği kaydediliyor.



TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYELER


Kriptolu telefonları usulsüz dinleyen TİB ve TÜBİTAK görevlileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında TİB çalışanları Demirezen ve Çiçek, polis operasyonu sonucu yakayı ele vermişti. Şüpheliler çıkarıldıkları 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Terör örgütüne üye olmak” ve “Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme” suçlarından tutuklandı. Gölbaşı Başsavcılığı'nın hazırladığı 93 sayfalık fezlekede, Koordinatör İletişim Uzmanı Demirezen ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Veri Sistemleri Veri Tabanları Koordinatörü Çiçek'in yaptığı usulsüzlüklerle ilgili de çarpıcı ayrıntılara yer veriliyor. TİB eski Başkanvekili Osman Nihat Şen'in kurulan suç örgütünün lideri olduğu belirtilen fezlekede, Hamza Demirezen ve Halil Çiçek'in adı da örgüt üyesi olarak geçti. Depolanan kriptolu telefonlara ait ses kayıtlarının kesilip yapıştırılmak suretiyle montajlanarak 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde ve 2014 yılı Mahalli İdareler Seçimlerinden önce internet, görsel ve yazılı basında kamuoyuna servis edildiğinin tespit edildiği kaydedilen fezlekede, söz konusu ses kayıtlarının başka bir yerde depolandıktan sonra TİB'in veri tabanından silindiğine dikkat çekildi. TİB'de depolanan ses kayıtlarını ve log kayıtlarının silme işlemini gerçekleştiren şüphelilerin arasında ise Halil Çiçek'in olduğu da vurgulandı.



İZLERİNİ İMHA ETTİLER


Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin görevini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, siyasal ve askeri casusluk yapmak amacıyla terör örgütü kurduklarının anlaşıldığı ve bütün şüphelilerin fikir ve eylem birlikteliği içerisinde hareket ettiği belirtilen fezlekede, Hamza Demirezen'in de yetkili olduğu sunucular üzerinde kendisine ait kullanıcı hesabının “bash-history” dosyalarını bazı sunuculardan tamamen veya kısmen sildiğine dikkat çekildi.


#Kriptolu telefonlar
#Telekomünikasyon
#Halil Çiçek
#Hamza Demirezen
9 yıl önce