|

Tarihi sokaklar hayat buluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Büro Daire Başkanlığı tarafından yürütülen sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında şehrin tarihi dokusu yeniden can buldu.

Yeni Şafak
04:00 - 22/01/2019 Salı
Güncelleme: 03:38 - 22/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Ekiplerin restorasyon çalışmaları devam ediyor.
Ekiplerin restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kentte tarihi dokuyu yeniden canlandırmak ve sokaklarına insanların imrenerek bakacağı bir görünüm kazandırmak amacıyla başlattığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Koruma Uygulama Denetim Büro Daire Başkanlığı (KUDEB), 2018 yılı içerisinde Kozluca Mahallesi’nde Çitçi, Külhan, Sakıp ve Durdu Çıkmaz sokaklarında 872 metrelik cepheyi restore etti. 120 adet binanın çatısında, sokağa bakan cephelerinde, bahçe duvarlarında, kapılarda, doğramalarda, cumbalarda; 12 adet dükkanın ahşap vitrinlerinde, saçaklarında restorasyon çalışmasını tamamlayan KUDEB, mevcut asfaltı kaldırarak, gelişen teknoloji doğrultusunda elektrik, telefon, internet, doğal gaz hatlarını yenileyerek yer altına aldı. Yollar, doğa dostu bazalt taşlarla döşenerek daha sağlıklı bir mahalle alt yapısı oluşturuldu.


YAŞAYAN ANTEP EVİ ÇOK YÖNLÜ HİZMET VERECEK

  • Eyüboğlu Mahallesindeki tescilli taşınmaz kültür varlığı 13 odalı konağın restorasyonu yapıldı ve ‘Konuk Evi’ olarak yaşanılan bir mekan haline getirildi. Konuk Evi’nin yanında yer alan Eyüboğlu Konağı’nda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Restorasyonun tamamlanmasıyla ‘Yaşayan Antep Evi’ çok yönlü bir yapı olarak hizmet verecek. Eski Öğretmenevi, Anadolu Arkeoloji Enstitüsü olarak projelendirildi ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Anadolu arkeolojisinin veri tabanı niteliğindeki enstitü, araştırmacılara hizmet verecek.
#Gaziantep
#Sokak
#Tarih
5 yıl önce