|

Tarık Akan hayatını kaybetti

Sanatçı Tarık Akan, kanser tedavisi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. 111 sinema filmi ve 4 televizyon dizisinde rol alan sanatçının cenazesi yarın Teşvikiye’de kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:50 - 16/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Sanatçı Tarık Akan, akciğer kanseri tedavisi gördüğü özel hastanede dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. 3 çocuk babası olan ve 66 yaşındaki Akan için yarın saat 14.00'te Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda tören düzenlenecek. Akan'ın cenazesi, aynı gün Teşvikiye Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Makine Mühendisliği eğitimi gören Akan, ardından Gazetecilik Yüksek Okulu'na girdi ve bu bölümden mezun oldu. Asıl adı Tahsin Tarık Üregil olan Akan, sinemaya adım atmadan önce Bakırköy plajlarında cankurtaranlık ve işportacılık yaptı.



FERİT KARAKTERİYLE HAFIZALARA KAZINDI


1970'te Ses dergisinin açtığı “Sinema Artist Yarışması”nı kazanarak 1971'de ilk filmi olan “Solan Bir Yaprak Gibi”yle kamera karşısına geçti ve Tarık Akan adını aldı. Akan, 1970-1975'te 12 filmde rol alarak “Yeşilçam'ın en parlak günleri”nde oyunculuğa başladı. Toplam 111 sinema filmi ve 4 televizyon dizisinde rol alan Akan “Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi filmleri”nden biri olarak gösterilen “Hababam Sınıfı” serisindeki “Damat Ferit” karakteriyle hafızalara kazınmıştı. Akan, Gülşen Bubikoğlu ile 1975'te rol aldığı “Ah Nerede” adlı romantik-komedi filmi ile başarı elde ederken, 1970'li yıllarda oynadığı filmlerle de adından söz ettirdi.



VEFATI ÇOK ANİ OLDU


Tarık Akan'ın oğlu Barış Zeki Üregül, babasının vefatının çok ani olduğunu ve çok üzgün olduklarını ifade ederek, “Bütün Türkiye'nin başı sağ olsun” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Navi Avcı, birçok siyasi isim Akan'ın vefatı nedeniyle ailesine ve sanat camiasına başsağlığı diledi.


#Tarık Akan
#Barış Zeki Üregül
8 yıl önce