|

Taşhan fosil zengini

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Taşhan bölgesinde yapılan kazı çalışmalarında 7,5 milyon yıllık yeni fosillerin bulunması Avrupa’daki bilim insanlarını Kayseri’ye getiriyor. Buluntular arsında neredeyse tamamı korunmuş halde bulunan zürafa fosili dikkat çekiyor.

Haber Merkezi
04:00 - 6/07/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:41 - 6/07/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Yamula Barajı kenarındaki kazı alanı.
Yamula Barajı kenarındaki kazı alanı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yamula Barajı kenarındaki Taşhan bölgesine gelerek kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Kazı bölgesinde yer alan Ankara Üniversitesi Paleoantropoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Uzman Antropolog Özge Kahya, Başkan Büyükkılıç’a kazı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Kazı çalışmalarında 7,5 milyon yıllık filler, zürafalar, atlar ve gergedanlara ait fosiller bulduklarını ifade eden Kahya, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hız kesmeden kazılara devam ettiklerini söyledi.

KAZI TAMAMLANDIĞINDA ZİYARETE AÇILACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Taşhan, Çevril, Kuşçu üçgeninin çok zengin bir bölge olduğunu dile getirerek, “7,5 milyon öncesine ait zürafa, at, fil ve gergedana ait olan parçaları bizi heyecanlandırdı. Bu bölgede çalışmaları tamamladığımızda ziyarete açacağız” dedi.

Kayseri’de bulunan ve dünyada eşine ender rastlanır özellikleri olan fosil grubu Avrupa’daki bilim insanlarının da ilgisini çekti. Buluntuları görmek için Finlandiya-Helsinki Üniversitesi’nden Jeolog Matti Lehikoinen, Almanya-Frankfurt Doğa Bilimi Enstitüsü’nden Jeomorfolog Maud Meijer ve Almanya-Berlin Doğa Tarihi Müzesi’nden Faysal Bibi’nin Kayseri’ye geleceği bildirildi.

#Kayseri
#Fosil
5 yıl önce