|

Tatlıses ile Alişan'a 22 ay hapis

47 sanıklı çete davasından tutuksuz yargılanan sanatçılar Tatlıses ile Alişan, 1 yıl 10,5 ay hapse çarptırıldı. Sanatçılar için olumlu kanaat getiren mahkeme cezayı erteledi.

Aa
00:00 - 21/01/2010 الخميس
Güncelleme: 00:51 - 21/01/2010 الخميس
Yeni Şafak
Tatlıses ile  Alişan'a 22 ay hapis
Tatlıses ile Alişan'a 22 ay hapis

Kürşat Yılmaz, işadamı Korkmaz Yiğit, İbrahim Tatlıses, Alişan ve manken Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılandığı çete davasında, 39 sanık 10 ay ile 66 yıl 10 ay arasında değişen hapisle cezalandırıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Kürşat Yılmaz, Erdal Çetin ve Ehat Akyol geldi.

KÜRŞAT YILMAZ'A 66 YIL

Karar duruşmasında son sözleri sorulan sanıklar beraatlerini istedi. 8 saatlik aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, Abidin Cevher Özden (Banker Kastelli) hakkındaki davayı öldüğü için düşürdü. Mahkeme, tutuklu sanıklardan Kürşat Yılmaz'ın, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'nitelikli yağma' 'nitelikli yağmaya teşebbüs', 'silahla kasten yaralama', 'hürriyetten yoksun bırakma' ile 'tehdit' suçlarından toplam 66 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

CEZALARINI ERTELEDİ

Mahkeme, tutuksuz sanıklardan manken Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın beraatlerine hükmetti. İbrahim Tatlıses ve 'Alişan' olarak bilinen Alişan Serkan Tektaş'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığa, “örgüte dahil olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 1 yıl 10.5 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, 'ilerde bir daha suç işlemeyeceklerine dair mahkemede olumlu kanaat oluşması nedeniyle' sanıkların cezalarının ertelenmesine hükmetti.



٪d سنوات قبل