|

Tava ciğerle uğurladık

Edirneli esnaf, yıllık izinlerini Türkiye’de geçiren ve yaşadıkları ülkelere dönen vatandaşları tava ciğer ve müziklerle uğurladı. Fransa’ya giden Yavuz Şimşek, “Türklerin misafirperverliği bir kez daha görülüyor. Önümüzdeki yılın tatilini şimdiden iple çekiyoruz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 2/09/2018 Pazar
Güncelleme: 00:48 - 2/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Esnaf, Kapıkule Sınır Kapısı'na giden vatandaşlara yöresel yiyecekler ikram etti.
Esnaf, Kapıkule Sınır Kapısı'na giden vatandaşlara yöresel yiyecekler ikram etti.

Edirneli esnaf, yıllık izinlerini Türkiye'de geçiren ve yaşadıkları ülkelere dönmek üzere Kapıkule Sınır Kapısı'na giden vatandaşlara yöresel yiyecekler ikram etti. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı ve ciğerci Bahri Dinar ile şekerlemeci Arif Meriç, Kapıkule Sınır Kapısı önünde araçlarıyla yurt dışına çıkış için bekleyen gurbetçilere tava ciğer ile yöresel tatlılar ikram etti, hayırlı yolculuklar diledi. İkramda bulunan esnafa Edirneli kemancı da eşlik ederek "Baş koymuşum Türkiye'min yoluna" şarkısını çaldı. Esnafın ikramı yurttan ayrıldığı için hüzünlenen gurbetçilere moral oldu.

YOLCUNUN DUASINI ALDIK

Ciğerci Bahri Dinar, yurttan ayrılan vatandaşlarda güzel bir anı bırakmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Şekerlemeci Arif Meriç ise gurbetçilerin Avrupa'da Türkiye'yi temsil ettiğini belirterek, "Onlar bizim canımız, ciğerimiz. Yolcunun duası her şeyin üzerindedir. Biz esnaf olarak onları gelirken de giderken de ikramlarla karşılayıp uğurluyoruz. Buradan onlara enerji yükleyip, güzel dileklerimizle uğurluyoruz" dedi.

BİZLERİ DUYGULANDIRDILAR

Hollanda'ya giden Murat Yüce ise esnafın ikramlarını güzel bulduğunu söyledi. Yapılan uğurlamanın kendilerini duygulandırdığını aktaran Yüce, "Esnafa teşekkür ediyoruz. Bu sırada beklerken bize güzel bir moral oldu" dedi. Fransa'ya giden Yavuz Şimşek de "Türklerin misafirperverliği bir kez daha görülüyor. Çok güzel bir şekilde uğurlanıyoruz. Önümüzdeki yılın tatilini şimdiden iple çekmeye başladık" diye konuştu.


Kilometrelerce kuyruk

Yıllık izinlerini Türkiye’de geçiren ve yaşadıkları ülkelere dönen gurbetçilerin sınır kapılarında oluşturduğu yoğunluk devam ediyor. En çok tercih edilen sınır kapısı Kapıkule’den geçiş yapmak isteyen gurbetçiler, çift sıra 5 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 2 kilometrelik kuyruk oluşurken, İpsala, Pazarkule ve Dereköy sınır kapılarında da zaman zaman yoğunluk yaşanıyor. Bu arada, Türk Kızılayı Kuzey Marmara Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü ekipleri, gurbetçilere çay ve su ikramında bulunuyor.

#Edirne
#Gurbetçiler
6 yıl önce