|

Tavuk yemek için geliyorlar

'Kuş gribi var Türkiye'ye gitmeyin diyen Yunan Sağlık Bakanı ile Turizm Bakanı, yarın İstanbul'da Sağlık Bakanı Akdağ ile Turizm Bakanı Koç'un misafiri olacak. Bakanlara, tavuğun da yer aldığı zengin bir menü sunulacak

Yeni Şafak
01:00 - 14/02/2006 Salı
Güncelleme: 13:29 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

Dünyaya "Kuş gribi var, Türkiye'ye gitmeyin" çağrısı yapan Yunanistan Sağlık ve Turizm bakanları, gönül almak için yarın İstanbul'a geliyorlar. Konuk bakanlara Feriye Lokantası'nda tavcuk yemeği ikram edilecek.

Türkiye'de kuş gribi insan vakalarının ortaya çıkmasından sonra seyahat kısıtlamasını gündeme getiren Yunanistan'ın Turizm Bakanı Dimitris Avramopoulos ve Sağlık Bakanı Nikitas Kaklamanis Türkiye'ye geliyor. Konuk iki bakan, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından ağırlanacak. Bakanlar, İstanbul'un ünlü mekanlarından Feriye Lokantası'ndaki öğle yemeğinde tavuk yiyecek ve kuş gribi korkusunu gidermeye yönelik mesajlar verecek.

KOÇ'UN TELEFONU ETKİLEDİ

Türkiye'de kuş gribi vakalarının görülmesiyle Yunanistan Sağlık Bakanı Nikitas Kaklamanis'in, "Doktor olarak söylüyorum; zorunlu olmadıkça Türkiye'ye gitmeyin" açıklamasına tepki gösteren Atilla Koç, Avramopulos'u telefonla arayarak üzüntülerini bildirmişti. Yunanlı Bakan da konuyla ilgileneceğini, bir yanlış anlama olabileceğini belirtmişti. Koç'un bu tavrının etkili olduğu ve Avramopulos'un Bakanlar Kurulu'nda konuyu Sağlık Bakanı Kaklamanis ile paylaştığı öğrenildi. Komşunun sert tavır sonrası "gönül alma" amaçlı olarak gerçekleştireceği ziyarete, Bakan Akdağ ve Bakan Koç'un önem verdiği belirtildi. Bakan Atilla Koç'un davetiyle gerçekleşen görüşmede yemek haricinde bakanların bir programı olmayacak.

  • YAKUP BULUT / ANKARA----------------------- Haberler son--------------------------


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce