|

TBMM Başkanlığı'na Mehmet Ali Şahin seçildi

Meclis Başkanlığı seçimleri için yapılan üçüncü tur oylama da sonuçlandı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin oldu.

Yeni Şafak
00:00 - 5/08/2009 Çarşamba
Güncelleme: 15:13 - 5/08/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
TBMM Başkanlığı'na Mehmet Ali Şahin seçildi
TBMM Başkanlığı'na Mehmet Ali Şahin seçildi

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin oldu. Şahin 338 oyla Meclis Başkanı oldu. Mehmet Ali Şahin Meclis'te teşekkür konuşması yaptı.



TBMM Başkanlığı'na, üçüncü turda 338 oy alan AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin seçildi.


TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında yeni TBMM Başkanı'nı belirlemek üzere toplandı. Meclis Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda 4 aday yarıştı.


Oylamaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de katıldı. Oylamaya 518 milletvekili katıldı.


DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın dün akşam adaylıktan çekilmesiyle sayıları 4'e düşen adaylardan AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin 338, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici 103, MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata 66, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise 1 oy aldı.


Oylamada 1 boş, 9 geçersiz oy çıktı. Bu sonuçla Mehmet Ali Şahin TBMM'nin 30. başkanı oldu. Şahin'in ilk kutlayan isim ise sonuçların açıklanması sırasında yanında oturan TBMM Başkanı Köksal Toptan oldu.


ERDOĞAN: BEKLEDİĞİMİZ BİR SONUÇTU

Genel Kurul salonunda oylamayı başından sonuna kadar takip eden Başbakan Erdoğan ise Meclis kulisinde gazetecilere, Şahin'in seçilmesini değerlendirdi. Erdoğan “Beklediğimiz şekilde sonuçlandı. Sakin bir süreçti. Hayırlı olsun” dedi.


ŞAHİN'İN ÖZGEÇMİŞİ

Şahin, 16 Eylül 1950'de Karabük'ün Ovacık İlçesi Ekincik köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Şahin, bir süre serbest avukatlık yaptı. 

İstanbul Fatih Belediye Başkanı olarak da görev yapan Şahin, AK Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

Şahin, 20, 21 ve 22. dönemlerde İstanbul'dan, 23. Dönemde ise Antalya'dan milletvekili seçildi. 

Mehmet Ali Şahin, 58. ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, 60. Hükümette ise Adalet Bakanlığı görevinde bulundu.

Şahin, evli ve 4 çocuk babası.


AYRINTILAR GELİYOR...

15 yıl önce