|

Tebriz''le ticareti artırma adımı

Tebriz Belediye Başkani Sadegh Najafi beraberindeki heyetle birlikte Albayrak Yonetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak''ı makamında ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ve ticaret hacminin artırılması gerektiğine vurgu yapıldı

İstihbarat Servisi
00:00 - 19/05/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:45 - 18/05/2014 Pazar
Yeni Şafak
Tebriz''le ticareti artırma adımı
Tebriz''le ticareti artırma adımı

Tebriz Belediye Başkanı Sadegh Najafi, Tebriz Vali Yardımcısı Pour Mahdi ve beraberindeki 8 kişilik heyet Albayrak Grubu''nu ziyaret etti. Bayrampaşa''da bulunan Albayrak Medya binasında gerçekleşen ziyarette heyeti Albayrak Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ağırladı. Görüşmede İran ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin arttırılması için fikir alışverişinde bulunuldu.

SOMA''YA ÜZÜLDÜK

Soma''daki maden faciasını duyduklarını ve çok üzüldüklerini söyleyen Tebriz Belediye Başkanı Sadegh Najafi, Türkiye halkına baş sağlığı dileklerini iletti. Türkiye ile İran devleti arasında gerçekleşen ticaret hacminin daha da artabileceğini söyleyen Najaf, ''Türkiye ve İran Cumhurbaşkanlarının da dediği gibi iki ülke arasındaki ticaret hacminin 50 milyar dolar seviyesine çıkmasını olmasını arzuluyoruz. Hem İran hem de Türkiye de bu potansiyele sahip'' ifadelerini kullandı. Albayrak Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak da İranlı heyete Türkiye''de ve yurtdışında Albayrak Grup tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

''Bölgemize de bekliyoruz''

Albayrak Grubu''nun dünyanın birçok noktasında inşaat, geri dönüşüm sistemleri, ulaşım gibi alanlarda hizmet verdiğini bildiklerini söyleyen Najafi, ''Tebriz 1,5 milyonluk nüfusuyla gelişen bir şehir. Ahmet Albayrak''la Tebriz''de yapabileceğimiz inşaat, katı atık toplama ve metrobüs projelerimizden bahsettik. İnşallah Ahmet Albayrak''ı yakın zamanda ekibiyle birlikte Tebriz''e bekliyoruz'' diye konuştu. Görüşmenin ardından Ahmet Albayrak İranlı heyete, Anadolu kültürünü tanıtan el yapımı çeşitli çini hediyeler takdim etti.

10 yıl önce