|

Tedbir al geçmişi sil

Aile Bakanlığı, aile içi şiddete maruz kalan bireylerin izlemeleri gereken yolları gösteren bir site hazırladı. Sitede “Hızlı Çıkış” ve “Geçmişi Sil” butonu da oluşturuldu. Bu sayede mağdurlar baskıcı aile üyelerine fark ettirmeden bilgilendirme metinlerine ulaşabiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/09/2016 Cuma
Güncelleme: 21:38 - 22/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Adalet Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, “Aile İçi Şiddetle Mücadelede İşbirliği Projesi” kapsamında şiddete maruz kalan bireylerin izlemeleri ve başvurmaları gereken yollar hakkında bilgiler içeren internet sitesi hazırlandı. www.evicisiddet.adalet.gov.tr adresinden hizmet veren sitede ev içinde fiziksel, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kalan bireylere şiddetten korunmak ve şiddeti önlemek için başvurmaları gereken yollar gösteriliyor.



'YALNIZ VE ÇARESİZ DEĞİLSİNİZ'


Şiddet mağdurlarına “yalnız ve çaresiz değilsiniz” diyerek seslenen sitede şiddet mağduru ve şiddete uğrama tehlikesi olan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı takip mağduru kişilerin 6284 sayılı kanun kapsamında devlet güvencesi altında oldukları hatırlatılıyor. Sitede, mağdurlara yaşanabilecek ev içi şiddet durumlarında aranması gereken telefon numaralarından başvurulması gereken kurumlar ve adli makamlara kadar birçok bilgi yer alıyor.



Şiddet mağduru bireylerin siteden yardım almasının, şiddet uygulayan aile üyeleri tarafından görülmemesi gerektiği detayı da sitede düşünülmüş. Sayfanın sağ üst köşesinde oluşturulan “Hızlı Çıkış” butonu sitede dolaşılırken istenmeyen bir bireyin fark etmesi durumunda sayfanın hızlı şekilde kapatılmasına yardımcı olurken, yine aynı alanda bulunan “Geçmişi Sil” butonu ise sayfanın daha önce ziyaret edildiği ile ilgili verileri bilgisayar hafızasından siliyor. Bu sayede mağdurlar baskıcı eşlerine yakalanmadan bilgilendirme metinlerine ulaşabiliyor.



KADIN SIĞINMA EVLERİ


Sitede, şiddet mağdurunun kadın olması durumunda başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, kaymakamlıklar ve valilikler tarafından kurulan sığınma evleri ya da diğer adıyla konukevlerinden yararlanabilecekleri de hatırlatılıyor.


#Aile Bakanlığı
8 yıl önce