|

Tehdit telefonları üst makama itirazı kesti

CHP kurultayı konusundaki belirsizlik sürüyor. Üst makama itiraza hazırlanan CHP'liler tehdit yüzünden geri adım attı.

Ankara
00:00 - 21/12/2010 Salı
Güncelleme: 02:25 - 21/12/2010 Salı
Yeni Şafak
Tehdit telefonları üst makama itirazı kesti
Tehdit telefonları üst makama itirazı kesti

CHP'de kurultay bitti ama kavgalar bitmedi. Kurultay gecesi son dakikada çıkan "cinsiyet kotasına uyulmadı" itirazını reddeden Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun kararına bir üst merci olan İl Seçim Kurulu'nda itiraz etmeyi planlayan CHP Gençlik Kolları eski Başkanı Umut Tunç vazgeçtiğini açıkladı. Umut Tunç yaptığı açıklamada yaklaşık 20 arkadaşıyla birlikte Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etmeye hazırlandıklarını ancak gelen tehdit telefonları yüzünden işlemi durdurduklarını söyldi.

MYK KARARLARI PM'YE SUNULMADI

CHP'nin kurultayına yapılan bir başka itiraz ise 22-23 Mayıs tarihinde yapılan kurultayda belirlenen Parti Meclisi tarafından göreve getirilen Merkez Yürütme Kurulu'nun aldığı kararların PM'ye sunulmaması. 22-23 Mayıs tarihinden 17 Aralık'a kadar MYK tarafından alınan kararlar direkt olarak kurultaya getirildiği için Parti Meclisi pas geçildi. CHP tüzüğüne göre MYK kararlarının Parti Meclisi'nde onaylanmasından sonra kurultaya gidilebileceği işaret ediliyor.


8 parti CHP'ye katılacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bir grup gazeteci ile sohbet ederken, sekiz siyasi partinin CHP çatısı altına gireceğini söyledi. Bu partilerin isimlerini açıklamayan Tekin, “Bu seçim ittifakı değil, CHP çatısı altında birleşmektir" dedi. Örgütte değişim sinyali de veren Tekin, "Örgütleri deneyeceğiz. Üretenlerle tüketenleri ayıracağız" diye konuştu. Tekin, kota konusundaki itirazda son kararın verildiğini de söyledi.



13 yıl önce