|

Tek umudu Başbakan Erdoğan

Anka
00:00 - 22/07/2009 الأربعاء
Güncelleme: 09:41 - 22/07/2009 الأربعاء
Yeni Şafak
Tek umudu Başbakan Erdoğan
Tek umudu Başbakan Erdoğan

Myanmar uyruklu mülteci Hussein Johar, üç yıldır göremediği ve haber alamadığı eşi ile 5 çocuğunun bulunması ve Türkiye ye gönderilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dan yardım talebinde bulundu.

Myanmar uyruklu mülteci Hussein Johar, bu talebiyle ilgili ANKA muhabirinin sorularını yanıtladı. Johar, zor günler geçirdiğini, tüm çabalarına rağmen Suudi Arabistan da olduğunu sandığı ailesinden üç yıldan bu yana hiçbir şekilde haber alamadığını belirtti. Myanmar da saygın, varlıklı bir aileye mensup halde yaşarken, Müslüman olduktan sonra ülkesinden sınır dışı edildiğini ve Suudi Arabistan a sığındığını kaydeden Hussein Johar, başından geçenleri şöyle anlattı:

Myanmar da bazı aile fertlerimiz Müslüman olduğu için katledildi. Suudi Arabistan hükümeti ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından mülteci olarak kabul edildim, fakat burada kötü muameleler ile karşılaştım. Sebebi çocuklarımın isimleri İngiliz ismi olup Müslüman ismi olmadığından olsa gerek, eşime ve çocuklarıma oturma izni verilmedi. Onları benden ayırdılar. Oturma izni alma ısrarlarım üzerine bir gün ilginç bir şekilde nezarethaneye alındım, burada günlerce tutuldum, işkence gördüm ve ailemden koparılarak bir süre hapis yattım. Tekrar sınır dışı edildim ve Pakistan a gönderildim. Ailemi bulmak için yetkililerden yardım istedim; ancak bir türlü sonuç alamadım.

Ailesini bulmak için her yolu denediğini belirten Hussein Johar, Eşim ve 5 çocuğuma kavuşmak için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile irtibatımı koparmamaya çalıştım. Ailemi bulma umuduyla İran a gönderildim, burada sonuç alamayınca beni tekrar Pakistan a göndermek istediler. Bende ailemi bulmak için çeşitli yollara başvurdum ve ardından Türkiye ye geldim. İran sınırını canım pahasına günlerce yürüyerek geçtim, bu halde Türkiye ye ulaştım fakat Ankara da bulunan BMMYK ile yaptığım görüşmelerde de sonuç alamadım şeklinde konuştu.

Haber alamadığı ve hayatları hakkında endişe duyduğu eşi ve 5 çocuğunu üç yıldır göremediğini belirten Johar, Eşime ve çocuklarıma artık kavuşmak istiyorum. Bütün girişimlerim sonuçsuz kalıyor ve bürokratik engellere takılıyorum. Ailemin bulunması ve yapılan işlemlerin hızlandırılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dan yardım istiyorum dedi.

٪d سنوات قبل