|

Tekel'de Bayar sahnede

British Amerikan Tabacco'ya Tekel ihalesinde kanuni engel olmasına rağmen danışmanlık yaptığı için hakkında dava açılan Uğur Bayar'ın, bu kez eşi ve ortağı Selin Bayar kanalıyla ihale danışmanlığına hazırlandığı öne sürülüyor.

Yeni Şafak
01:00 - 17/12/2004 Friday
Güncelleme: 12:12 - 26/05/2017 Friday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Tekel'in bir özelleştirme ihalesinde British Amerikan Tabacco'ya (BAT), 'Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) 'Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacağı İşler Hakkındaki Kanun'a aykırı davranıp danışmanlık yaptığı için hakkında suç duyurusunda bulunulurak dava açılan Özelliştirme İdaresi eski başkanı Uğur Bayar'ın, bu kez eşi Selin Pekin Bayar üzerinden BAT'a danışman olmak üzere harekete geçtiği öne sürüldü. Her fırsatta Tekel özelleştirmesinin şirketleri için ne kadar önemli olduğu ve bu ihaleyi kesinlikle kazanmak istedikleri yönünde açıklamalarda bulunan BAT yetkililerinin Uğur Bayar konusundaki ısrarları dikkat çekici bulunuyor. BAT'ın Uğur Bayar ısrarının, ihale sürecinin aksamasına ya da ihalenin iptaline neden olabileceğini belirten Özelleştirme İdaresi kaynakları, bu tutumun şirketin ciddiyetine gölge düşürdüğünü, şirketin bu tavrını dikkate alacaklarını belirttiler.

Hakkında dava açıldı

Tekel'in sigara bölümünün özelleştirilmesi ihalesine katılan BAT ile Uğur Bayar'ın ortak olduğu Pekin-Bayar Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. arasında 2 Ocak 2003 tarihinde "danışmanlık sözleşmesi" imzalanması nedeniyle 2531 sayılı 'Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacağı İşler Hakkındaki Kanun" kapsamında Uğur Bayar hakkında açılan dava, Ankara 19 Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Söz konusu davanın iddianamesinde eski Özelleştirme İdaresi başkanı Uğur Bayar'ın yaklaşık 10 yıl süreyle uzman, başkan yardımcısı, başkan vekili ve başkan olarak çalıştığı ÖİB'den 12 Nisan 2002 tarihinde istifa ettiği ve 2531 Sayılı Kanun'un ikinci maddesinde belirtilen üç yıllık çalışma yasağı süresi dolmadan Tekel'in satışı ile ilgili ihalelere katılan BAT'a danışmanlık hizmeti verdiği belirtildi. İddianamede Bayar'ın iki yıl hapsi istendi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 years ago