|

Tekirdağ'da ele geçirildi: Tam 1 ton

Tekirdağ'ın Marmara Ereğli ilçesinde, avlanması yasak olan ve yasadışı yollarla Yunanistan'a götürülmek istenen bir ton kaçak deniz patlıcanı ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
15:28 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 15:38 - 16/10/2018 Salı
DHA
Ele geçirilen deniz patlıcanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Ele geçirilen deniz patlıcanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Marmara Ereğlisi ilçesindeki NATO limanında bir kişinin kamyonete şüpheli paketler taşıdığı ihbarı üzerine Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ve Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti.

  • Durdurdukları kamyonette yapılan aramada, kovalar ve çuvallara doldurulmuş avlanması yasak olan bir ton kaçak deniz patlıcanı ele geçirildi.
  • Deniz patlıcanlarına el konulurken kamyonet sürücüsü E.Y gözaltına alındı.

Deniz patlıcanları ise Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Deniz patlıcanı nedir?

Deniz hıyarları (deniz patlıcanları), derisidikenlilerin Holothuroidea sınıfından omurgasız hayvanlar. Vücutları, ağızla anüsten geçen eksen istikametinde uzamış olup, sosis veya hıyara benzer. Ağız ve anüs karşılıklı iki uca yerleşmiştir.


Diğer derisidikenlilerden, kutuplar yönünden geçen eksenin uzamasıyla farklılaşmıştır. Bu uzama hayvanın yan yatmasına sebep olur. Ağız çevresinde çelenk şeklinde 10-30 kadar duyu, dokunma ve av yakalamaya yarayan tentaküller (dokunaçlar) vardır. Genellikle 3–27 cm boyundadırlar. 60 cm uzunlukta olanları da vardır. 900 kadar türü bilinmektedir.

#Deniz patlıcanı
#Tekirdağ
#Yunanistan
6 yıl önce