|

Tekstilciler birleşti Çin'e rakip oldu

200 tekstil firması, 5 milyar dolarlık gücü Merter Markalar Birliği markası altında birleştirdiler. Şimdi Merterli tekstilciler bu güç birliğiyle Çin'e rakip olmayı planlıyor.

İstanbul
00:00 - 20/01/2008 Pazar
Güncelleme: 22:45 - 19/01/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Tekstilciler birleşti Çin'e rakip oldu
Tekstilciler birleşti Çin'e rakip oldu

Türkiye'nin ilk moda merkezinin kurmak isteyen tekstilciler, ilk resmi toplantılarını Merter Greenpark Otel'de yaptı. Artan rekabetle birlikte daha kaliteli ve ucuz ürün için bir araya gelen 200 tekstil firması MMB (Merter Markalar Birliği) markasıyla, 5 milyar dolarlık ortaklığa imza attı. Standart kalitede, uygun fiyat ve kurumsal marka anlayışıyla kimseyi taklit etmemeye dayanan üretim anlayışını hedefleyen projeye ise Merter'den yön vermek amaçlandı. Merter'i Türkiye'nin moda merkezi yapacaklarını kaydeden MMB Genel Koordinatörü ve uluslararası çocuk markası Wenice Kids Ceo'su Oktay Özdemir, bu birliktelikten sonra, Çin'le fiyat rekabetini kazanacaklarını söyledi. Oktay Özdemir, "Çin rekabeti bizi eziyor diyorlar. Bu yanlış bir yaklaşım. Biz bu oluşumla birlikte Çin ile fiyat rekabetini kazanmış durumdayız. MMB'nin şu anda ürettiği bir bady 1.08 dolara mal olurken Çin bunu 1.13 dolara mal ediyor. Mont bizde 9.10 dolara Çin'de ise 9.12 dolara, pantolon bizde 4.3 onlarda ise 4.4 dolara üretiliyor" dedi.

MERTER YENİ BAŞTAN

MMB kapsamında Merter'de Ortak Verimlilik Merkezi ve Ortak Tedarik Merkezi kurulacağını belirten Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, yapılan oluşumlarla Merter'in Türkiye'nin moda merkezi olacağını söyledi. Altyapı çalışmalarının büyük bölümünün tamamlandığını belirten Karaman, "Tüm imar çalışmalarımızı tamamladık. Merter'in her noktasına kavşaklar koyduk. E-5 ve E-6 bağlantısını sağlayarak ulaşımı kolaylaştırdık. Merter'e tramvay getirdik. 2 bin araçlık otopark inşa ettik ve Türkiye'nin ilk asansörlü otoparkını yapmak için harekete geçtik. Alan projesi biten ve ihale aşamasına gelen otopark da önümüzdeki yıl tamamlanacak. Merter meydanındaki otopark, aynı zamanda bizim cazibe projemiz de olacak" diye konuştu.

200 şirket bir araya geldi

MMB markasıyla ortak marka olmayı kabul eden firma başvuru sayısı 200'ü buldu. MMB'ye başvuran markalar arasında Ertürk Kumaş, Biliciler Tekstil, Selçuklu İplik, Mikromaks, Atılım Etiket, Ossan Kumaş, Demirkol Şirketler Grubu, Orel Fermuar, Hilal Fermuar, Nil Örme, Atak Bilgisayar, Özcanlar Kumaşçılık, Fins Tekstil, Kuşan Tekstil, Wenice Pazarlama, Kreteon gibi markalar bulunuyor.


16 yıl önce