|

Tekstilcilere liste fırçası!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, tekstil ve konfeksiyon sektöründe sıkıntı içindeki bazı şirketlerin yer aldığı bir listenin hazırlandığı iddialarına ilişkin olarak, 'Hiç kimsenin herhangi bir sektörle, firmalarla ilgili bir liste hazırlaması gibi bir hakkı da, haddi de olamaz. Umarım aralarındaki bu suçlamayı bir kenara bırakırlar” dedi

Aa
00:00 - 30/12/2011 Cuma
Güncelleme: 21:37 - 29/12/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Tekstilcilere  liste fırçası!
Tekstilcilere liste fırçası!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aditya Birla Group'un Türkiye'ye yatırımının açıklandığı basın toplantısında soruları yanıtlarken, tekstil ve konfeksiyon sektörü arasındaki çekişmeyi son derece lüzumsuz ve yakışıksız bulduğunu belirterek, iki kardeş sektörde firmaların birbirlerine yönelik suçlamalarının çirkinleşme boyutuna geldiğini söyledi. Birtakım listelerin ifade edildiği bir ortamda, bu listede isimleri olan firmaların Cumhuriyet Savcılığına başvurmalarını isteyen Çağlayan, 'Hiçbir firma, başka bir firmanın kredibilitesini sarsacak hiçbir davranışta bulunamaz' dedi.

TİCARİ İTİBAR ÇOK ÖNEMLİ

Zafer Çağlayan, firmaların karşılıklı suçlamaları bir tarafa bırakmamaları durumunda, kendi kendilerini bankalarla karşı karşıya getirecek bir yanlışın içine düşmek üzere olduklarına dikkat çakti. 'Konfeksiyon, çok fazla ihracat fazlası vermiş olduğumuz bir sektör, fakat tehlikeli bir şekilde ithalatın da arttığı bir sektör. Ümit ediyorum kendi aralarındaki bu suçlamayı bir kenara bırakırlar' diye konuştu. 'Elinizde iflas listesi var mı?' şeklindeki soruyu Çağlayan, şöyle yanıtladı: 'Hiç kimsenin bir sektörle, firmalarla ilgili bir liste hazırlaması gibi bir hakkı da, haddi de olmaz. Benim elime böyle bir şey ulaşmadı. Çünkü bu, itibar edilecek bir şey değildi. Ticari itibar çok önemli, firmaların çok zor kazandığı asla kaybetmek istemeyeceği bir şeydir.' Çağlayan, Türkiye'nin piyasa gözetim denetim koordinasyonu kendi bakanlığında olduğunu söyleyerek, “Hiç kimse dünyanın kullanmadığı, kendi insanına giydirmediği kanserojen üreten bir ürünü Türkiye'ye sokma hakkına sahip değil. Kimin ürünlerinin Ekoteks laboratuvarında kırmızı hatta düştüğünü ben biliyorum' şeklinde konuştu.


12 yıl önce