|

Telekom satılmaz

Dünya Bankası temsilcisi Ajay Chibber Dünya Bankası temsilcisi Ajay Chibber, Telekom'u makul fiyattan satma şansının kaybedildiğini ve yakın vadede satışının mümkün olmadığını söyledi.

.
00:00 - 15/05/2001 الثلاثاء
Güncelleme: 09:49 - 22/01/2014 الأربعاء
Yeni Şafak
Telekom satılmaz
Telekom satılmaz

Telekom'un satışının yakın vadede mümkün olmadığını söyleyen Dünya Bankası Temsilcisi Chibber, yasada yer alan 'altın hisse'nin özelleştirmede sözleşmeye yansıma şeklinin de önemli olduğunu belirtti.

Chibber, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada "Esas olan Türk Telekom'un değerini koruyabilmektir" dedi. Ajay Chibber'ın ikinci tespitini ise, bundan sonra önemli olanın Telekom'un özelleştirilmesi öncesinde iyi yönetilmesi olarak açıkladı. Chibber'a göre profesyonel yöneticilerin atanması çok önemli, böylelikle Telekom'un da değeri korunabilecek.

Oran yüzde 51 olmalı

Yabancıların Telekom'un yüzde 45'ini alabilecek olmasının o kadar önemli olmadığını vurgulayan Chibber, "Asıl önemli olan, Telekom'un yüzde 51'inin özelleştirilmesi" dedi.

Chibber, Telekom Yasası'nda yer alan Altın Hisse uygulamasının özelleştirme sırasında sözleşmeye yansıma şeklinin de önemli olduğunu belirtti.

Telekom özelleştirmesinin sembolik bir değeri bulunduğunu söyleyen Chibber, "esas olan şimdi Telekom'un iyi yönetilmesidir" dedi. Türkiye'nin bir önemli tespit yapmak zorunda olduğunu ifade eden Chibber "Telekom'un yakın vadede satışı mümkün değil. Uluslararası piyasalarda tam bir doygunluk hali var. Özelliştirme yakın vadede olmayabilir" dedi.


٪d سنوات قبل