|

Televizyon yasağı disiplin getirdi

CHP, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'u disipline sevk etti. Öztürk ve Erol'un izinsiz televizyona çıktıkları için disipline gönderildiği belirtiliyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 02:55 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Öztürk Yılmaz
Öztürk Yılmaz

CHP Grup Yönetim Kurulu dün olağanüstü toplandı. Toplantıda Erol ve Yılmaz'ın 'kesin çıkarma cezası' ile 'önlemli olarak' cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kuruluna sevk edilmesine oy birliğiyle karar verildi.


CHP'de bu sene yapılan tüzük değişikliği kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben milletvekili seçildim, istediğim kanala çıkarım, istediğim gibi konuşurum diyenler, izin almadan çıkıyorsa, bu partide yeri yoktur" diyerek vekilleri uyarmıştı. İki vekilin de disipline sevk edilme nedeninin bu olduğu belirtiliyor.

'EZAN DA TÜRKÇE OKUNSUN'

Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’ uygulamasına geri dönülmesi kararı sonrasında, CHP’li Öztürk Yılmaz katıldığı televizyon programında ezanın Arapça okunmasından rahatsız olduğunu söylemişti. Yılmaz, “Benim dilim her şeyde okunsun. Ezan, Türkçe okunsun kardeşim! Ben anlayayım” şeklinde skandal ifadelerde bulunmuştu.

#CHP
#Disiplin
#Öztürk Yılmaz
#Gürsel Erol
5 yıl önce