|

Temel haklar için referandum olmaz

Gül, temel hak ve özgürlüklerin demokrasinin temel prensiplerinden biri olduğunu söyledi.

Abdülkadir Selvi
00:00 - 6/02/2008 Çarşamba
Güncelleme: 01:20 - 6/02/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Temel haklar için referandum olmaz
Temel haklar için referandum olmaz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin anayasal düzenlemeyi referanduma sunup sunmayacağına ilgili bir soruya, “Temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuların referanduma götürülmesini doğru görmem” dedi.

Türban konusu ile başlayan gerginliklerin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, “Biz bazı şeyleri ülke gündemini sarsacak noktalara getiriyoruz. Türkiye'ye haksızlık ediyoruz” dedi. Halk arasında bir ayrışma olduğu yönündeki değerlendirmelere katılmadığını belirten Gül, “ Türk halkı o kadar kaynaşmış ki farklılıkları zengin olarak gören bir halktır” diye konuştu. “Türkiye'yi kim geriyor” şeklindeki soruya “Polemik konularına girmek istemiyorum” yanıtını veren Gül, “Bu konularda bir liderler zirvesi yapmayı düşünüyor musunuz” şeklindeki soruya da “Bu dediğinizi Türkiye'yi ilgilendiren konularda, terörle mücadele ve milli güvenlik gibi konularda yaparım. Ancak günlük siyasetin parçası olan konulara benim müdahale etmem doğru olmaz” cevabını verdi.


Laiklik mesajında 'özgürlük' vurgusu

Cumhurbaşkanı Gül, laiklik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na girişinin 71. yıldönümü için yayınladığı mesajda, “Laikliğin birbiriyle bağlantılı iki temel unsuru vardır. Bunlardan birincisi, devlet ve din işlerinin birbirinden ayrılması, diğeri de bireylerin inanç ya da inançsızlıklarını hiçbir baskı altında kalmadan yaşamalarıdır” dedi.





16 yıl önce