|

Ter izi yakalattı

Adana''da şato gibi korunan evde öldürülen 19 yaşındaki Mazlum Demir''in katil zanlısı amcası Hasan Demir çıktı. Cinayet zanlısını suç aleti kalaşnikofun askı kayışındaki ter kalıntısı ele verdi.

.
00:00 - 12/10/2014 Pazar
Güncelleme: 20:33 - 11/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Ter izi yakalattı
Ter izi yakalattı

Adana''da çevresi duvarlarla çevrili, şato gibi korunan villada öldürülen gencin katili öz amca, silahtaki ter izi sayesinde yakalandı. 19 yaşındaki Mazlum Demir''in, merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi''ndeki villalarının bahçesinde yaklaşık 5 ay önce öldürülmesi olayını araştıran polis, ucuna süngü takılı suç aleti kalaşnikofu, biyolojik inceleme için Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı''na gönderdi.

DNA ÖRNEKLERİ ALINDI

Soruşturma esnasında, ölen gencin amcasının oğlu Abdullah Demir''in, ailenin 3 milyon dolarını harcadığı, bu yüzdten aileyle aralarının açık olduğu bilgisine de ulaşıldı. Villa çevresinde bulunan 3''ü hareketli 15 güvenlik kamerasından, olay yerini gören kameranın bir süredir arızalı olduğu bilgisine de ulaşan ekipler, Demir''in 100 kişilik ailesi ve yakınlarından aldıkları DNA örneklerinin, silahtaki bulgularla karşılaştırılmasını istedi. Biyolojik inceleme sonucu kalaşnikofun askı kayışındaki ter kalıntısının, ölen gencin İstanbul''da yaşayan amcası Hasan Demir''e (57) ait olduğu ortaya çıktı.

CEZAEVİNDE YATAR DİNLENİRİM

Tuzla''da bir inşaatta bekçilik yapan zanlı, yakalanıp Adana''ya getirildi. Suçlamaları reddeden Hasan Demir, ''Silahın üzerinde benim parmak izimi bulmanız imkansız. Kayışına dokum nasıl bulaşmış anlamadım. Yeğenimi ben öldürmedim. Ancak benim için fark etmez. İnşaatlarda yatacağıma, gider cezaevinde yatar dinlenirim. Orası benim için daha iyi'' dedi. Sorgusunun ardından geniş güvenlik önlemleri altında, çelik yelekli olarak adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

10 yıl önce