|

Terör mağduru sıcak yuvasında

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 yıl önce PKK’lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırılar sonucu evleri yıkılan vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca tamamlanan konutlarda yeniden çocuk sesleri yükseldi. 8 çocuk annesi Piruze Yılmaz, “Evimizin önünde çocuklar için oyun alanları bile yapılmış. Yapanlardan Allah razı olsun” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:51 - 16/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Konak Mahallesi’nde inşa edilen 3 bin 87 konuttan 2 bin 470’i tamamlandı.
Konak Mahallesi’nde inşa edilen 3 bin 87 konuttan 2 bin 470’i tamamlandı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerin 3 yıl önce saldırılarıyla evlerinden ettiği vatandaşlar modern konutlara kavuştu. Cizre ilçesinde teröristlerin saldırılarının yoğunlaştığı Cudi Mahallesinde evleri yıkılan veya kullanılamayacak duruma gelen terör mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Konak Mahallesi’nde inşa edilen 3 bin 87 konuttan 2 bin 470’i tamamlandı. İşlemleri tamamlanan 947 konut ve 145 iş yerinin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.


ÖZGÜRCE OYUN OYNUYORLAR

  • Vatandaşların 90,120 ve 140 metrekarelik modern konutlara yerleşmesiyle bir dönem silah ve patlama seslerinin yükseldiği mahallede, yeniden çocuk sesleri yankılanmaya başladı. Konutlar aileleri konforlu bir yaşamla buluştururken, yeşil alanlara kurulan oyun parklarında ise çocuklar arkadaşlarıyla yeniden güvenle ve özgürce oyun oynamanın tadını çıkarıyor.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, görevlendirme yapılmasının ardından başlattıkları çalışmalarla ilçenin çehresinin değiştiğini aktardı. Rutin hizmetler dışında vatandaşların moral ve motivasyonunu yükseltecek faaliyetler de hayata geçirdiklerine işaret eden Arıcan, “PKK’lı teröristlerin saldırıları sonucu yıkılan evlerin yerine konutların yanı sıra 200 iş yeri, 3 cami ve 2 taziye evi yapılıyor. 5 etaptan oluşan projemizin 4’ü tamamlandı” şeklinde konuştu.

‘ALLAH RAZI OLSUN’

Vatandaşlardan 2 çocuk annesi Ayşe Alkış (27), inşa edilen konutların çok güzel olduğunu belirterek, modern bir eve yerleşmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

8 çocuk annesi Piruze Yılmaz (62) ise eski evlerinin sobalı olduğunu, yeni konutların inşası ile modern evlere kavuştuklarını söyledi. Yılmaz, “Eski evimiz 15 yıllıktı, bu ev yeni ve her şeyi ile orijinal. Evimizin önünde çocuklar için oyun alanları yapılmış. Yapanlardan Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

İNCE DETAYLAR

  • Cudi Mahallesi Muhtarı Süleyman Ediz, hak sahiplerinin modern ve ferah konutlara yerleşmeye başladığını, vatandaşların rahat bir yaşam sürmesi için en ince detayların dahi düşünüldüğünü belirtti.Konut alanlarına oyun parkları ve bankların kurulduğunu, nezih bir ortam oluşturulduğunu ifade eden Ediz, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

#Şırnak
#Cizre
#PKK
#Piruze Yılmaz
#Terör
5 yıl önce