|

Terörist başı Öcalan'a methiyeler dizmişti: CHP yandaşı Merdan Yanardağ tutuklandı

CHP tarafından fonlanan TELE1 ekranlarında, terörist başı Abdullah Öcalan'a yönelik 'Terör örgütü propagandası yapma’ ile ‘suçu ve suçluyu övme’ suçlarından hakkında soruşturma başlatılan CHP Merdan Yanardağ sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

16:04 - 27/06/2023 Salı
Güncelleme: 20:31 - 27/06/2023 Salı
DHA
CHP yandaşı gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutuklanması talep edildi.
CHP yandaşı gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutuklanması talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yandaş gazeteci Merdan Yanardağ hakkında 25 Haziran Pazar günü TELE1 kanalında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı öven açıklamaları nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından resen soruşturma başlattı.



Tutuklama talep edildi

Soruşturma kapsamında Yanardağ dün gözaltına alındı.

Şüpheli Yanardağ, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Savcılıktaki ifadesinin ardından Merdan Yanardağ, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 

Cezaevine gönderildi

Şüpheli Yanardağ, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ’terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.


AK Parti'den Yanardağ'ı savunan muhalefete sert tepki: Ne basın ne de ifade özgürlüğüdür

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Yanardağ'ın tutuklanması sonrası hükümete tepki gösteren muhalefete sert sözlerle yüklendi.
"Bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan terör suçlusudur, binlerce şehidimizin kanı elinde olan bir katildir, teröristtir." diyen Dağ, "Merdan Yanardağ da terör örgütü elebaşını öven bir şüphelidir. Yanardağ’ın yaptığı ne basın ne de ifade özgürlüğüdür."
ifadelerini kullandı.
Sözlerinin devamında muhalefeti hedef alan Dağ,
"Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Yanardağ’ı savunmak için
Terör örgütü liderini övmeyi ifade özgürlüğü kisvesinde normalleştirme” yarışına giren siyasetçiler, milletimizin hassasiyetlerini görmezden gelen saygısızca bir ahval içindedir. “Seçim kazanamama gerekçesi” arayanlar, sadece bu olaydaki tutumlarının bile toplum nezdindeki karşılığını görseler, arayışlarına devam etmelerine gerek kalmazdı."
dedi.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, bir televizyon kanalında silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları gerekçesiyle, gazeteci Merdan Yanardağ'a 'suçu ve suçluyu övme' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından re'sen soruşturma başlatılmıştı. Şüpheli Yanardağ, soruşturma çerçevesinde gözaltına alındı.

#Merdan Yanardağ
#TELE1
#terör
1 yıl önce