|

Terörün kararttığı hayatlar

Ulus Anafartalar Çarşısı'nda dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden Muzaffer Savaş, Ferhat Kanat, İsa Kalkır, Tuba Yomi, Serdar Karayiğit ve Bilal Genç'in otopsisi sürüyor.

Anka
00:00 - 23/05/2007 Çarşamba
Güncelleme: 14:48 - 23/05/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Terörün kararttığı hayatlar
Terörün kararttığı hayatlar

Hayatını kaybedenlerin yakınları, adli tıp önünde acılı bekleyişleri sürdürürken, zaman zaman birbirleriyle konuşarak acılarını paylaşıyor. Ölenlerin hayat hikayeleri ise dinleyenleri gözyaşına boğuyor.


Otopsi savcısı Ali Eker Yasan ve Tahkikat Savcısı olarak da Mustafa Nuri Sılaydın görev yapıyor. Ölenlerin yakınları terörü lanetlerken devlet yetkililerine de "Terör Ankara'nın göbeğine kadar geldi. Niçin gerekli önlemler alınmıyor" siteminde bulundu.


Öte yandan AKP Ankara Milletvekili Faruk Koca, adli tıp kurumuna gelerek ölenlerin yakınlarıyla bir süre sohbet etti ve başsağlığı dileklerini iletti. Otopsiler ve incelemelerin ardından cenazeler ailelerine teslim edilecek.


TUBA TEZGAHTARDI


Saldırının ardından ölenlerin hayatlarına ilişkin ayrıntılar da netleşmeye başladı. 22 yaşındaki Tuba Yomi'nin Anafartalar Çarşısı'nda Giyim Fuarı'nda tezgahtar olarak çalıştığı belirtildi. Yomi, ailesinin tek çalışan çocuğu olarak, ev geçindirmekle sorumluydu.


4 GÜN SONRA EVLENECEKTİ


Muzaffer Savaş, cumartesi günü düğününde giyeceği damatlığı seçmek için Anafartalar'daydı. 24 yaşındaki Muzaffer Savaş, evlilik hazırlıkları yapıyordu.


İSA KALKIR 19 YAŞINDA


Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde doğan İsa Kalkır, 19 yaşındaydı ve bu yıl askere gidecekti. İsa Kalkır, Anafartalar Çarşısı'nda bir düğme dükkanında çalışıyordu.


GEÇEN YIL ASKERDİ


23 yaşındaki Ferhat Kanat'ın ise yaklaşık bir yıl önce askerden döndüğü, hayatını limon tezgahında satıcılık yaparak kazandığı öğrenildi.


BİLAL GENÇ İÇİŞLERİ MEMURU


45 yaşında Bilal Genç'in, İçişleri Bakanlığı'nda çalıştığı öğrenildi.



17 yıl önce