|

Teslim olan PKK’lı anlattı: HDP binasının önünden geçmem

PKK’dan kaçıp teslim olan K.M., “Şimdiki aklım olsa, bırakın örgüte katılmayı, HDP binasının önünden bile geçmem. O bina geleceğimi ve hayatımı kararttı” sözleriyle pişmanlığını anlattı. Teslim olduğunda gördüğü muamelenin sıcaklığından etkilendiğini belirten K.M., ailelerin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi
01:00 - 28/08/2020 Cuma
Güncelleme: 20:58 - 27/08/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Evlat nöbetindeki aileler, çocuklarını almadan hiçbir yere gitmeyeceklerini söyledi.
Evlat nöbetindeki aileler, çocuklarını almadan hiçbir yere gitmeyeceklerini söyledi.

PKK’dan kaçıp teslim olan K.M. yaşadıklarını anlattı. O dönem ailevi sıkıntılardan kurtulmak için örgüte katıldığını anlatan K.M., Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nın çalışmasıyla güvenlik güçlerine teslim oldu. “Örgüte katılımı HDP Diyarbakır il binasından yaptım” diyen terörist, süreci şöyle anlattı: “İl binasındaki görevlilere ‘Beni yetkili biriyle görüştürün’ dedim. ‘Özel bir konu’ deyince anladılar zaten, görüştürdüler. Örgüte katılmak istediğimi söyledim. Diğer bekleyen 3 kişiyle odaya bıraktılar. Bir gün sonra il binasından uzak bir yerde arabanın alacağını söylediler. Araç kırsala bıraktı, oradaki evde iki gün kaldık. Sonra 2 terörist gelip bizi aldı.”



TESLİM OLUN, DEVLETE SIĞININ

Elebaşlarının yer değişimi için keşfe çıkmasını fırsat bilip kaçan terörist, kendisi gibi sıkıntılar yaşayan veya terör örgütüne katılmayı düşünen gençler için şu tavsiyelerde bulundu: “Şimdiki aklım olsa bırakın örgüte katılmayı, HDP binasının önünden geçmezdim. O bina geleceğimi ve hayatımı kararttı. Eğer hayatlarını seviyorlarsa, geleceklerini düşünüyorlarsa devlete sığınsınlar. Orası hiçbir zaman çare değil, sadece ölüm ve hapis. Teslim olduğumda anlatıldığı gibi işkence ile karşılaşmadım. Son derece sıcak bir ortamda ifademi aldılar. Düzgün davrandılar. Aileler de çocuklarına sahip çıksın. İş işten geçtikten sonra çok geç oluyor.”

Bir yıldır kaçıyorlar


HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti sürüyor. Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan 143 ailenin oturma eyleminde 360 gün geride kaldı. HDP’nin kapısına dayanan ailelerden 15’inin tekrar evlatlarına kavuşması, diğer anne-babaları da umutlandırdı. 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Baran’ı bekleyen Solmaz Öğrünç, “Ben oğlumu onlardan alacağım, onlara yem etmem. Kirli ellerini çocuklarımızın üzerinden çeksinler” dedi. Oğlu Özkan’ı bekleyen Süleyman Aydın ise “HDP milletvekilleri Kürt ailelerden kaçıyor. 360 gündür bunların kapısındayız, bizi görmezden geldiler. HDP bu çocukları nasıl dağa gönderdiyse öyle de getirecek” diye konuştu. Oturma eylemindeki diğer anne-babalar da çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

PKK öldüğünü duyurmuştu


Terör örgütü PKK tarafından öldüğü duyurulan “Botan Cudi” kod adlı terörist Vedat Göktaş, dün Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim oldu. İçişleri Bakanlığı, Şırnak’taki iç güvenlik operasyonları sonrası, örgüt güdümünde yayın yapan bir internet sitesinde öldüğü duyurulan teröristle ilgili açıklama yaptı. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı’nca yürütülen soruşturmada söz konusu teröristin, iddiaların aksine yaşadığının belirlendiği, jandarma ikna timlerince, aile bireylerinin de desteğiyle teröristin ikna edildiği ve Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim olmasının sağlandığı kaydedildi. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar ikna yoluyla teslim olan terörist sayısı 140’a çıktı.

#PKK
#HDP
#Terör
4 yıl önce