|

Tevfik Göksu İmamoğlu yönetiminin reklam algılarını kalem kalem anlattı: Görünürde 849 milyon gerçekte en az 2 milyar lira harcadılar

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, tvnet canlı yayınında, CHP yönetimindeki İBB'nin reklam bütçelerine değindi. Ekrem İmamoğlu yönetimindeki belediyenin reklam bütçesinin 'resmi' olarak 849 milyon lira olduğunu söyleyen Göksu, "Tespit edemediklerimizle en az 1.5 - 2 milyar TL'yi buluyor." ifadelerini kullandı. İBB'nin 'örtülü' olarak reklam kalemini erittiğini ifade eden Göksu, "Deprem için İstanbul'a sadece 63 milyon TL harcamışlar. 4 yılda 4 bina dönüştürdüler" ifadeleriyle tepki gösterdi. Taha Hüseyin Karagöz'ün "İstanbul'da hiç mi güzel bir şey olmuyor?" sorusuna yanıt veren Göksu, İBB'nin borçlandırdığı vatandaşların mağduriyetlerini AK Parti olarak nasıl giderdiklerini anlattı.

00:42 - 29/06/2023 Perşembe
Güncelleme: 01:13 - 29/06/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Tevfik Göksu, CHP yönetimindeki İBB'nin reklam bütçesini eleştirdi.
Tevfik Göksu, CHP yönetimindeki İBB'nin reklam bütçesini eleştirdi.

Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ün sunumuyla tvnet'te canlı olarak yayınlanan Sert Sorular programının bu haftaki konuğu Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu oldu.

Göksu, sık sık dile getirdikleri, "İBB'nin reklam bütçesi 849 milyon TL" iddialarına İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetiminden gelen 'yalanlamalara' değindi.

Tevfik Göksu İBB'nin reklam algılarını kalem kalem anlattı: Görünürde 849 milyon en az 2 milyar lira harcadılar

İmamoğlu yönetiminin açıkladığı rakamların yüzde 90'ının yanlış olduğunu vurgulayan Göksu,
"Tespit edebildiklerimiz 849 milyon lira. Tespit edemediklerimizle en az 1.5 - 2 milyar TL'yi buluyor. CHP'li yöneticilere TV'lere verdiğiniz reklamların faturalarını gösterin dedim. Gösteremediler. Birçok reklam kalemini başka işlerle eritiyorlar."
ifadelerini kullandı.


"AK Parti'de harcadı" algılarına kesin yanıt: Meclis'te CHP'li üyelerin gözü önünde resmi belge olarak okunuyor

AK Parti döneminde harcandığı söylenen rakamların da algıdan ibaret olduğunu vurgulayan Göksu,
"Bunlar İBB Meclis'te CHP'li üyelerin gözü önünde resmi belge olarak okunuyor. Meclis tarafından seçilen denetçiler, İBB'nin mali tablosunu denetliyorlar. Böyle bir şey yok"
dedi.

"İstanbul'da hiç mi güzel bir şey olmuyor?" sorusuna yanıt: İBB, 192 kişiyi borçlandırdı Eyüpsultan Belediyesi borcun yarısını ödedi

Karagöz'ün
"İstanbul'da hiç mi güzel bir şey olmuyor?"
sorusuna yanıt veren Göksu, İBB'nin borçlandırdığı vatandaşların mağduriyetlerini AK Parti olarak giderdiklerini anlattı. Kentsel dönüşüm nedeniyle CHP yönetimindeki İBB'nin 192 hak sahibini borçlandırdığını vurgulayan Göksu,
"Burada 192 hak sahibiyle İBB anlaşamadı ve borçlandırdı. Kentsel dönüşüm projesi yürüsün diye Eyüpsultan Belediyemiz yarısını üstlendi. İBB'nin borcunun yarısını biz üstlendik, biz AK Parti'yiz. Vatandaşın derdini çözeriz. 'Bize ne deseydik' insanlar evsiz kalacaktı. Bize güvenmiş insanlar var. Bunu biz ödedik. Kendi yaptığı kentsel dönüşümü belediyemiz ödedi."
dedi.


Deprem bütçesini reklam bütçesi ile kıyasladı: 4 yılda 4 bina dönüştürdüler

İBB'nin reklam bütçesiyle deprem bütçesini karşılaştıran Göksu,
"Deprem sürecini yaşadığımız şu dönemde, İstanbul için sadece 63 milyon TL harcamışlar. İstanbul'u dirençli hale getirmek için diyorlar, ne yaptıklarını bilmiyoruz. 4 yılda 4 bina dönüştürdüler
" dedi.
Göksu, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Biz bu rakamları ortaya çıkartırken masanın başında oturup İBB'nin reklamına kaç para yazalım diye yazmıyoruz. Bunlar İBB Meclis'te CHP'li üyelerin gözü önünde resmi belge olarak okunuyor.

Meclis tarafından seçilen denetçiler, İBB'nin mali tablosunu denetliyorlar. Başlık başlık incelenirken biz üç denetçi kendimize bir strateji belirleriz. Bu stratejide hangi başlıkların detaylı inceleneceğini belirleriz.

Medyaya söylenmesi için kullanılacak rakamlar değil. İBB'nin açıkladığı rakamların yüzde 90'a yakını yanlış. Bugüne kadar ki tecrübemiz bunu gösterdi.

2022 mali denetim raporunda yazılı hepsi. İBB'yi denetlemek üzere seçilen üyelerin raporu bu. Bizim söylediğimiz rakamlar oturup masa başında şu rakamlar diye ortaya çıkmıyor. Tespit edebildiklerimiz dedim. Tespit edemediklerimizde en az 1.5 - 2 milyar TL'yi buluyor. CHP'li yöneticilere TV'lere verdiğiniz reklamların faturalarını gösterin dedim. Gösteremediler. Birçok reklam kalemini başka işlerle eritiyorlar. Bunlar resmi ihaleli işler.

Deprem sürecini yaşadığımız dönemde 63 milyon TL harcamışlar. İstanbul'u dirençli hale getirmek için. 4 yılda 4 bina dönüştürdüler."




#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
#Ekrem İmamoğlu
#Mehmet Tevfik Göksu
#CHP
#AK Parti
10 ay önce