|

TGC, Brahimi''den destek istedi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, görev için Suriye''ye giden ve alıkonan Cüneyt Ünal ve Filistinli arkadaşı Fehmi Başar Kadumi için Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri''nin Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi''ye mektup yazdı.

Cihan
00:00 - 23/10/2012 Salı
Güncelleme: 16:22 - 23/10/2012 Salı
Yeni Şafak
TGC, Brahimi''den destek istedi
TGC, Brahimi''den destek istedi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, görev için Suriye''ye giden ve alıkonan Cüneyt Ünal ve Filistinli arkadaşı Fehmi Başar Kadumi için Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri''nin Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi''ye mektup yazdı. Mektupta gazetecilerin serbest bırakılması için destek istendi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç'in kaleme aldığı mektupta, her iki gazetecinin de Suriye'deki olayları takip etmek için söz konusu ülkeye girdikleri anlatılıyor. Mektupta dikkat çeken ifadeler şöyle: "Cüneyt Ünal kameramandır. Kadumi TV muhabiridir. İkisi de El Hurra TV''si için çalışıyorlar. Burada sadece gazetecilik çalışmaları yaptılar. Suriye bir BM üyesi olarak uluslar arası anlaşmalarda belirtilen basın özgürlüğüne uymayı taahhüt etmiştir. Siz BM Genel Sekreterinin özel temsilcisi olarak Suriye liderliği ile temas halindesiniz. Lütfen iki meslektaşımızın salıverilmesi konusunda göstereceğiniz ilgi ile bize yardımcı olun. Çünkü geçen Mart ayında aynı durum ile karşılaştık. O dönemin özel temsilcisi Mr. Annan''a yazdık. Kısa süre içinde iki meslektaşımız serbest bırakıldılar. Yardımınız için teşekkür ederiz."

12 yıl önce