|

THY personeli yurda döndü

Mali’deki terör saldırısından kurtulan THY 7 personelinden 6’sı Türkiye’ye döndü. Bir kişi ise THY seferleri nedeniyle isteğiyle bu ülkede kaldı. THY personelini aileleri ve THY Genel Müdürü Kotil karşıladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2015 Pazar
Güncelleme: 02:11 - 22/11/2015 Pazar
Yeni Şafak

Mali'nin başkenti Bamako'daki bir otelde silahlı bir grup tarafından rehin alındıktan sonra kurtulan 7 Türk Hava Yolları (THY) personelinden 6'sı yurda getirildi.



THY personelini getirmek için önceki akşam saatlerinde Mali'ye hareket eden THY uçağı, yurda döndü. İstanbul Atatürk Havalimanı'na dün sabah inen uçakla, kaptan pilot İsmail Yerli, ikinci kaptan pilot Sadık Murat Arat, kabin amiri Murat Gündüz, kabin memurları Lütfiye Deniz Kıvrak, Şerife Taşçı Kabacık ve Eray Sevim Türkiye'ye geldi. THY Mali İstasyon Şefi Mehmet Atmaca'nın ise devam eden THY seferleri için kendi isteğiyle ülkede kaldığı öğrenildi. THY personelini THY Genel Müdürü Temel Kotil karşıladı. Kotil, “Devletimizin yaptığı bir çalışma oldu, biz izledik sadece” dedi. Kotil, rehine krizinin devam ettiği anlarda çalışanları ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve sağ salim kurtarılmalarının sevincini yaşadıklarını söyledi.



TÜRKİYE'DEN KINAMA


Öte yandan Türkiye, Mali'nin başkenti Bamako'da düzenlenen ve 20'den fazla kişinin hayatını kaybettiği terör eylemini kınadı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Radisson Blu Hotel'de 170 kişinin rehin alındığı ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör eylemini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.



#Bamako
#Mali'
#THY personeli
8 yıl önce