|

Tiflis'te akademi sevinci

TSK tarafından Tiflis'te kurulan Gürcistan Askeri Akademisi törenle hizmete açıldı. Korgeneral Köksal Karabay, akademinin iki halk arasında dostluk köprüsü görevi göreceğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 9/10/2002 Çarşamba
Güncelleme: 15:57 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından çağdaş askeri eğitim için kurulan Gürcistan Askeri Akademisi, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Köksal Karabay'ın da katıldığı törenle başkent Tiflis'te açıldı.

Gürcistan Devlet Bakanı Avtandil Jorbenadze, Savunma Bakanı Tümgeneral Davit Tevzadze, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Dicle Kopuz, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı Tümgeneral Muharrem Karaduman ve üst düzey Gürcü yetkililerin de katıldığı açılış töreninde konuşan Korgeneral Karabay, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin uzun bir tarihi bulunduğunu belirtti.

Dostluk köprüsü

"Akademi, iki halk arasında yeni bir dostluk ve kardeşlik köprüsü olacaktır" diyen Korgeneral Karabay, Gürcistan ordusunun gelecek komuta kadrosunun bu okuldan yetişeceğini dile getirerek, Gürcistan'ın güvenliği açısından okulun büyük önemi bulunduğunu vurguladı. Açılışın ardından binayı gezerek okul yönetiminden bilgi alan konuklar, öğrencilerle birlikte öğle yemeği de yedi.

Tören çerçevesinde okul bahçesinde konser ve halk oyunları gösterileri düzenlendi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce