|

TİKKO’nun 2 numarası öldürüldü

Tunceli’deki operasyonlarda öldürülen 6 terörist arasında TİKKO’nun sözde bölge sorumlusu Cumhur Sinan Oktulmuş’un da yer aldığı açıklandı. Teröristlerin askeri karakola yönelik saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Amanos’ta ise arananlar listesi gri kategorideki ‘Şiyar-Rüstem’ kod adlı Deniz Tali öldürüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 7/08/2018 Salı
Güncelleme: 01:56 - 7/08/2018 Salı
Yeni Şafak
​Tunceli’de düzenlenen operasyonlarında TİKKO’ya ağır darbe vuruldu.
​Tunceli’de düzenlenen operasyonlarında TİKKO’ya ağır darbe vuruldu.

Tunceli’de düzenlenen operasyonlarında TİKKO’ya ağır darbe vuruldu. İçişleri Bakanlığı Tunceli-Ovacık kırsalında yapılan operasyonda öldürülen 6 terörist arasında TİKKO Bölge Sorumlusu Cumhur S. Oktulmuş’un da yer aldığını açıkladı.

Tunceli’nin Ovacık ilçesi kırsalında Jandarma birliklerinin yürüttüğü operasyonda 6 terörist öldürüldü. İçişleri Bakanlığı 6 terörist arasında TİKKO Bölge Sorumlusu Cumhur Sinan Oktulmuş’un da yer aldığını açıkladı.

JÖH’LER TAKİBE ALDI

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye, Tunceli-Erzincan arasında, Ovacık sınırlarındaki Mercan Dağları'nın eteklerinde bulunan Işıkvuran ile Şahverdi köyleri arasındaki bölgede, bir grup TKP/ML-TİKKO üyesinin askeri karakollara yönelik silahlı eylem yapmak için hareket halinde olduğu belirlendi. Önceki sabah saatlerinde, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekât (JÖH) timleri, bölgeye hava destekli operasyon başlattı.

İKİSİ DE TURUNCU LİSTEDE

Önceki gece saatlerinde, Şahverdi kırsalında ormanlık alanda terörist grubun tespit edilmesiyle çatışma çıktı. Tunceli ve Ovacık merkezden bölgeye sevk edilen JÖH timleri ile TKP/ML-TİKKO'lu teröristler arasında çok yakın mesafede sabah saatlerine kadar süren çatışmada, 6 terörist ölü ele geçirildi. Öldürülen teröristlerden birinin, TKP/ML-TİKKO'nun Türkiye'deki iki numaralı ismi, 'Deniz Doğan' kod adlı, Mersin Tarsus doğumlu Cumhur Sinan Oktulmuş olduğu belirlendi. Oktulmuş'un yaklaşık 12 yıldır örgütün kırsal alan yapılanması içinde yer aldığı ve Tunceli kırsalında birçok eyleme katıldığı tespit edildi. Öldürülen teröristlerden diğerinin ise örgütün sözde Ovacık gücü sorumlusu, Tunceli doğumlu 'Yusuf' kod adlı İlker Tezer olduğu belirlendi. Her iki teröristin de İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesi Turuncu Kategori'de yer aldığı öğrenildi.

Gri listedeki terörist öldürüldü

İçişleri Bakanlığı, 11 Temmuz'da PKK/KCK terör örgütünün 'sözde' Amanos Saha, Osmaniye-Erzin grubuna yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, 'terör arananlar listesi gri kategori'de bulunan 'Şiyar-Rüstem' kod adlı Deniz Tali olduğunu bildirdi.

#​Tunceli
#TİKKO
#Cumhur Sinan Oktulmuş
6 yıl önce