|

Tiran'da sıcak karşılama

Yeni Şafak
01:00 - 16/02/2005 Çarşamba
Güncelleme: 15:11 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Başbakan Tayyip Erdoğan, resmî bir ziyaret için geldiği Arnavutluk'ta samimi bir şekilde karşılandı. Arnavut Başbakanı Fatos Nano tarafından resmî törenle karşılanan Erdoğan, heyetlerarası görüşmelerin ardından Türkiye-Arnavutluk İş Konseyi toplantısına katıldı. Burada iş adamlarına seslenen Başbakan Erdoğan, "Biz, sizi buraya turist olarak getirmedik. 21. asır, dünyada paylaşım ve dayanışma asrıdır. Her iki ülkenin iş adamları olarak bunu gerçekleştirmeliyiz. Ancak bu lâfla değil uygulama ile olacaktır, bunu gerçekleştirmeliyiz" diye konştu. Nano da Türk iş adamlarını, telefon ve cep telefonu gibi sektörlerin özelleştirilmesine, Arnavutluk sanayisinin rekabete girme olanaklarının artırılmasına olumlu etki yapacak bölgelerin yaratılmasına katılmaya davet etti.

Babakan Erdoğan, daha sonra Arnavutluk Meclisi Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap etti. Konuşmasına, "Dost ve kardeş olarak benimsediğimiz Arnavutluk halkına ve siz değerli temsilcilerine selam ve sevgilerimizi iletmemize izin verin'' diyerek başlayan Erdoğan, Balkanlardaki her devletin sınırları içinde farklı etnik kökene veya inanca sahip grupların yaşadığını ifade ederek, ''Bu çeşitlilik bir tehdit değil, zenginlik ve dinamizm kaynağı olarak görülmelidir'' dedi. Erdoğan konuşmasının ardından milletvekilleri tarafından ayakta alkışladı.

Bu arada Başbakan Erdoğan, gazetecilerin Erkan Mumcu'nun istifasını değerlendirmesini istemesi üzerine, "Arkadaşımız kişisel takdir yetkisini kullanmıştır, hayırlı olsun'' demekle yetindi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce