|

Tiryaki, düğünevi basacak

Kırıkkale'de davul-zurnanın susturularak ilahili ve Kur'an'lı düğünlere göz yumulduğunu savunan Halil Tiryaki, evleri basarak bunları tespit ettireceğini söyledi. Daha sonra sözünden dönen Tiryaki, "Ev basmak mümkün değil" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 17/06/2005 Cuma
Güncelleme: 14:37 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Seçim bölgesi Kırıkkale'de davul-zurnanın susturularak, ilahili ve Kur'an'lı düğünlere göz yumulduğunu ileri süren CHP Milletvekili Halil Tiryaki, medya eşliğinde evleri basarak bunları tespit ettireceğini söyledi. Ancak, daha sonra bu açıklamasından vazgeçen Tiryaki, evlere baskın yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

CHP'li Tiryaki, salı günü Kırıkkale'de yaptığı açıklamada ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Vatandaşın kendisine şikayette bulunduğunu açıklayan Tiryaki, vali ve emniyet müdürünün davul-zurna ile yapılan düğünlere izin vermezken, ilahi ve Kur'an-ı Kerim okunarak yapılan düğünlere müsamaha gösterdiğini savundu. AK Parti iktidarı ve Kırıkkale milletvekillerinin 'Kırıkkale geleneğini bozduğunu' iddia eden Tiryaki, ilginç bir yöntem geliştirdiğini basın toplantısı ile açıkladı.

Noterle ev baskını

Halil Tiryaki, cuma günü yemekle başlayıp pazar günü hoca duası ile biten düğünlerin yok edilmek istendiğini ileri sürerek, şunları kaydetti: "İmam hatip talebeleri ve Kur'an kurslarında okuyan talebeler doldurdukları kasetlerle pazar günleri gece birlere kadar ilahi ve Kur'an okuyarak düğün yapıyorlar. Buna vali, emniyet müdürü müdahale etmiyorlar. Davulcuyu susturan zihniyet bunları da sustursun. Pazar günleri gece birlere kadar ilahi ve Kur'an okunarak düğün yapıyorlar. Bundan sonra noter ve ulusal basını da çağırarak hangi evde ne okunduğunu tespit ettirerek bunun çözümü için elimden gelen hür türlü yola başvuracağım."

Yaptığı açıklamayı 'basın metni' olarak dağıtan Tiryaki, konuyla ilgili sorular üzerine geri adım attı. Kendisinin vatandaştan gelen şikayetleri dile getirdiğini belirten Tiryaki, "ev baskını yapmasının mümkün olmadığını" vurguladı.

Tiryaki'nin 'U' dönüşü
Tiryaki, "Hepimiz Elhamdülillah Müslümanız. Ama cuma gününden Kur'an ve ilahi okunmaya başlıyor. Vatandaş bana gelip, 'tam yatacağız tüylerimiz diken diken oluyor' diye şikayette bulunuyor. Bunun da bir kuralı olmalı değil mi? Herkes çoluk çocuğu ile yatamıyor kardeşim. Vatandaşa ızdırap çektirmek günah. Yoksa tabiî ki evlere gidip böyle bir tespit yapılması mümkün değil. Herkes bizim için aynı, ayrım yapmamız söz konusu olamaz" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce