|

Tiyatrocular müfettişleri bakana şikayet etti

Bir dönem Bursa Devlet Tiyatrosu Müdür Vekilliği de yapan Ahmet Somers ve sanatçı Belgin Bilgin Gümüşkaya, Kültür Bakanlığı'nın 2 müfettişi hakkındaa Kültür Bakanlığı'na şikayet dilekçesi verdiler.

Yeni Şafak
01:00 - 24/02/2003 Pazartesi
Güncelleme: 15:07 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Devlet Tiyatrosu sanatçıları Kültür Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik'e müfettişleri şikayet etti. Bir dönem Bursa Devlet Tiyatrosu Müdür Vekilliği de yapan Ahmet Somers ve sanatçı Belgin Bilgin Gümüşkaya Şubat ayının ilk haftasında Kültür Bakanlığı müfettişlerinden Yunus İmrak ve Ali Atlıhan hakkında Kültür Bakanlığı'na şikayet dilekçesi verdiler. Sanatçılar şikayet dilekçelerinde müfettişlerin Bursa Emniyeti tarafından hazırlanan fezlekeden hareketle soruşturma yaptıklarını ve "müfettişten çok görevli polis edasında olduklarını" dile getirdiler.

Dönemin Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil'in avukatı Ceyhan Mumcu aracılığıyla yaptığı şikayetin ardından, 6 Şubat'ta Belgin Bilgin Gümüşkaya, 9 Şubat'ta da Ahmet Somers tarafından Kültür Bakanı Çelik'e şikayet dilekçesi verildi.

Dilekçede neler var?

"Birinci Perde Operasyonu" sonrasında yürütülen soruşturma esnasında Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'ne vekalet eden Ahmet Somers, Bakan Çelik'e verdiği şikayet dilekçesinde dilekçesinde şu hususları öne çıkardı:

  • Müfettişler sorgulamada tüm tiyatro çalışanlarının özel hayatlarını ve özel ilişkilerini sorgulamakla başladılar. Bu tiyatro çalışanlarını hayrete düşürdü.

  • Müfettişler sorgulamaya başladıkları andan itibaren olayların gerçekliğine inandıklarını ve peşin yargılı olduklarını her türlü tavırlarıyla gösterdiler.

  • Müfettişler Bursa Emniyeti'nce hazırlanan fezlekeden sorular çıkartarak fezlekedeki iddiaları kanıtlamaya çalışıyorlardı. Polis edasındaydılar.

  • Müfettişler Devlet Tiyatroları kamuoyu nezdinde küçük düşürücü, itibarını zedeleyici bir tavır içindeydiler.

  • Ali SALİ, ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce